Pietrenii merg în piețele de cartier ca la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai dezavantajați locuitori ai orașului din punct de vedere al ofertei de produse de sezon sunt locuitorii din cartierul Mărăței.

Spațiul destinat aprovizionării cu mărfuri agroalimentare este aproape pustiu, iar comercianții de la câteva tonete nu rivalizează pe aceleași categorii de produse. „Chiar dacă am mai mult de mers și sacoșele sunt grele, prefer să merg până în Piața Centrală atunci când vreau să-mi cumpăr legume și fructe proaspete", spune Maria Atudosiei, o femeie care a ieșit dezmăgită din piața de  cartier.

TVA-ul majorat dă jos prețurile la tarabă

Cum în spațiul comercial nu au cum să funcționeze legile concurenței, prețurile sunt dintre cele mai mari. „E mult 5 lei/kg de roșii, 4,5 lei/kg de ardei gras sau 2 lei/kg de cartofi, nu-ți poți permite să cumperi în fiecare zi de aici", spune pensionarul Tiberiu Mătasă.

Efect de seră la piața Dărmănești

Pietrenii din cartierul Dărmănești fac piața la prețuri mai rezonabile, însă condițiile din spațiul comercial în zilele călduroase nu îi îmbie prea mult la shopping. „Fiind o piață închisă și mai mică decât Hala Centrală, nu pot rezista mult timp la cumpărături. Nici nu mă mai târguiesc, cumpăr repede ce am nevoie și plec", spune pietreanca Vasilica Miron, o locatară de pe strada Aleea Ulmilor.

Între cele trei piețe de cartier din oraș, spațiul destinat populației din zona Precista pare cel mai bine aprovizionat și cu prețuri apropiate de cele practicate în Piața Centrală. „Chiar dacă sunt diferențe de preț la unele produse față de Piața Mare, vânzarea merge binișor. Sunt destui clienți care se opresc să cumpere de la noi și nu se mai duc la piața centrală", spune Gheorghe Vartic, un negustor din Piața Bistrița.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite