Pietrenii fac rând să schimbe rablele cu autoturisme noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi au dat bani în avans la dealerii auto, însă guvernanţii au amânat derularea programului „Rabla 2011“ pentru mijlocul lunii martie. Cele peste 2.000 de maşini casate în centrele Remat din Neamţ anul trecut au ţinut în viaţă vânzările dealerilor înscrişi în programul „Rabla“.

 Una din cele mai mari reprezentanţe auto din Piatra Neamţ care furnizează maşini Dacia şi Renault a avut în ultimele zile peste 50 de clienţi. „Oamenii sunt prudenţi şi vor să testeze piaţa, dar avem şi 20 de solicitări însoţite de plata unui avans. Pentru modelele Dacia percepem 2.000 de lei, iar pentru modelele Renault avansul este echivalent cu 3% din valoarea maşinii“, spune Tasica Postole, reprezentantul zonal al firmei.


Nemţenii nu s-au lăsat descurajaţi de faptul că lansarea programului „Rabla 2011“ a fost amânată de pe 15 februarie pe 20 martie. „Până în martie am timp să-mi caut şi eventuali furnizori de vouchere“, spune tehnicianul Vasile Rotariu.


Maşinile noi se iau cu trei tichete şi cash


Pentru dealerii auto, „Rabla“ a fost mană cerească în 2010, ţinând cont că cea mai mare parte a autoturismelor vândute au fost achiziţionate şi cu tichetele de la maşinile casate. „Din 670 de unităţi, 600 au fost cumpărate prin acest program. Doar în proporţie de 10-15% oamenii au luat maşinile utilizând sistemele de rate sau leasing. Cei mai mulţi, au venit cu toţi banii şi cu cele trei vouchere“, mai spune Tasica Postole.


2.100 de rable casate anul trecut în judeţ


Succesul programului s-a făcut simţit şi în centrele Remat din judeţ. În cursul anului trecut au fost casate peste 2.100 de rable, dintre care jumătate la centrul din Piatra Neamţ, iar câte 550 în centrele de la Roman şi de la Târgu Neamţ.


„Cifra e de patru ori mai mare decât cea înregistrată cu un an în urmă. Interesul a fost major pentru că programul facilita achiziţia de maşini noi cu trei vouchere a câte 3.800 de lei, spre deosebire de anul 2009 când ajutorul era doar pentru un tichet. Nu ştiu totuşi dacă anul acesta vom avea un interes la fel de mare ca în 2010“, spune Cristian Trenchea, şef de depozit la Remat Neamţ. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite