Pietrenii conştiincioşi plătesc impozite mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului care se vor grăbi să îşi achite dările către bugetul local până la 30 septembrie, vor primi o reducere de 10 procente din valoarea sumei datorate.

Mai exact, Consiliul Local a dezbătut şi aprobat valoarea impozitelor percepute celor care au în posesie case sau autoturisme. Calculul sumelor a avut în vedere şi noile prevederi ale Ordonanţei 59, care prevede creşterea progresivă a cotei de impozitare asupra proprietarilor care au mai mult de o casă sau o maşină.

Astfel, pietrenii care au mai multe locuinţe vor plăti impozitele majorate. 65% în plus pentru prima clădire în afara în afara celei unde este adresa de domiciliu,  150% pentru a doua clădire şi 300% pentru cea de-a treia.

Nici şoferii nemţeni se pot grăbi pentru a scăpa de majorarea impozitelor. Cei care îşi vor achita taxele locale până la 30 septembrie, pot evita majorarea de opt lei care se aplică autoturismelor de până la 1.600 de cm3, de 18 lei pentru cele care nu depăşesc 2000 de cm3sau 72 de lei care se aplică maşinilor de până în 2.600 de cm3.

Persoanele fizice care achită integral impozitele recalculate până la data de 30 septembrie vor beneficia de bonificaţia de 10 %, conform hotârârilor de Consiliu Local", se arată într-un comunicat oficial al municipalităţii pietrene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite