Neamt: Pietrenii alungă singurătatea cu porcuşori de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Pietrenii alungă singurătatea cu porcuşori de companie
Neamt: Pietrenii alungă singurătatea cu porcuşori de companie

Tot mai mulţi pietreni trec pragul magazinelor care vând animale exotice. Majoritatea exemplarelor ajung cadouri pentru cunoscuţi.

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari spun că, în medie, două din 10 familii din Piatra Neamţ cresc în locuinţele de la bloc câini, pisici, peşti de acvariu sau păsări exotice.

„Copiii îi trag de mână pe părinţi şi ţi se rupe sufletul când îi vezi ce entuziasmaţi sunt la vederea micilor animale. Părinţii nu rezistă şi cumpără, chiar dacă nu prea sunt bani în zilele noastre", spune Constantin Tomescu, „nea Titi", proprietarul unui pet-shop din zona pieţei centrale. Din oferta complexului, cele mai căutate sunt animalele mici, uşor de întreţinut şi care se adaptează fără probleme deosebite condiţiilor de spaţiu dintr-o locuinţă la bloc. „Porcuşorii de Guineea sunt în general preferaţi de femeile singure, peştişorii de acvariu şi păsările de copii", mai spune nea Titi.

„Caut o pereche pentru un porcuşor de Guineea, pe care l-am cumpărat pentru fiica mea Simona în noiembrie. Mă linişteşte când mă uit la el cum se joacă. Sunt nişte animale tare sensibile, care pot muri dacă se simt stresate", povestea Elena Maftei, o clientă a magazinului.

Părinţii se ataşează
de animalele copiilor

Nu se întâmplă rar ca un animal de companie să ajungă în locuinţa pietrenilor sub forma unui cadou primit cu ocazii speciale. „Din experienţă pot să spun că părinţii care fac astfel de cadouri copiilor ajung să se ataşeze şi să se îngrijească mai mult de animalul de companie decât copilul. Un copil care are aşa ceva în casă e mai câştigat decât unul care nu are", spune Mircea Dorneanu, un crescător de păsări exotice.

Preţuri din pet-shopuri

* Peşti de acvariu - între 3 şi 30 de lei;
* Cinteze - 30 de lei;
* Peruşi - 50 de lei;
* Porcuşor de Guineea - 60 de lei;
* Iepure pitic - 60 de lei;
* Canar - 100 de lei;
* Papagal roşu - 400
de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite