Pietrenii, prea săraci pentru mâncarea bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele ecologice sunt accesibile numai celor cu dare de mână. Cei cu venituri modeste sunt atraşi de tarabele din piaţă. Reprezentanţii magazinelor de profil susţin că alimentele sunt ambalate şi conservate fără niciun element chimic.

Deşi au susţinerea medicilor nutriţionişti şi sunt preparate din produse 100% naturale, alimentele bio stau pe rafturile magazinelor în aşteptarea clienţilor. Pietrenii care au trecut pragul acestor magazine sunt reticenţi în a da sume importante pentru produse pe care susţin că le găsesc şi în piaţă.


„De ce să dau 13 lei pe un kilogram de portocale, când în piaţă îl iau cu cinci lei. Ce diferenţă este aşa de mare de banii ăştia?“, se întreabă Iuliana Fodor.


„Nu trăiesc mai mult dacă beau lapte bio“


„Am văzut că un litru de lapte costă 8 lei şi în piaţă îl cumpăr cu 2,5 lei. Nu cred că trăiesc mai mult dacă beau lapte de trei ori mai scump“, a spus şi Oana Vintea. Reprezentanţii magazinului care promovează produsele organice sunt însă de altă părere.


Strategia pentru tarabele din pieţe


 „Alimentele bio sunt ambalate şi conservate fără niciun element chimic, iar legislaţia căreia i se supun producătorii este una foarte strictă, tocmai pentru că toate acele substanţe chimice folosite în scopuri comerciale dăunează foarte mult organismului uman“, a spus Irina Horciu, reprezentantul unui magazin cu alimente bio. Pentru a nu rămâne cu legumele de import pe tarabe, comercinaţii susţin că produsele pe care le vând sunt naturale. Pietrenii sunt însă neîncrezători.


„Eu am mai fost în alte oraşe prin magazine şi am văzut că produsele fără aditivi sau îngrăşăminte chimice au preţuri foarte mari. Nu înţeleg cum un kilogram de roşii bio din piaţă poate costa numai 5 lei, nu cred că sunt chiar naturale“
, a spus Miruna Sălcudean, un cumpărător experimentat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite