Pietrenii, plictisiţi de fântâna muzicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii ar vrea să audă şi alte melodii în afara celor cinci pe care instalaţia le difuzează la nesfârşit. Trecătorii spun că edilii ar putea introduce în repertoriu muzică clasică sau valsuri, cu o investiţie minimă.

Cei care-şi petrec timpul liber în Parcul Central s-au plictisit să audă „Rapsodia Română“ a lui Enescu, imnul Ligii Campionilor sau cunoscuta „We are the Champions“ a celor de la Queen. Fântâna muzicală nu a funcţionat în timpul sezonului rece, iar mulţi pietreni au aşteptat cu nerăbdare ca aceasta să cânte din nou. Când acest lucru s-a întâmplat, dezamăgire: cineva a uitat să „schimbe placa“.


„Devine plictisitor să asculţi aceeaşi muzică, doar şi ca simplu trecător prin parc. Apreciez genul de muzică pe care l-aţi propus, dar vreau să vă sugerez, ca măcar săptămanal, să schimbaţi CD-ul, cu alte piese“ vine cu o idee Elena Moşneguţu pe site-ul domnuleprimar.ro. O variantă pentru repertoriul fântânii cu jeturi de apă propusă de pietreancă este muzica simfonică sau acordurile de vals. „Propunerea nu implică nişte costuri mari. Poate doar costul pentru nişte CD-uri originale, 40-50 de lei pe săptămână“, spune femeia.


Sincronizarea e problema


În replică, edilii spun că au luat în calcul schimbarea repertoriului, însă acest lucru este mai complicat decât pare la prima vedere. „Este dificil de realizat sincronizarea între alte melodii şi «dansul apei» , dar vom pregăti şi alte două sau trei variante muzicale alternative. A durat destul de mult sincronizarea şi cu cele cinci melodii din repertoriul actual“, au răspuns şefii din Primărie prin intermediul Serviciului Comunicare.


Fântâna muzicală din Parcul Central al oraşului a fost inaugurată în vara anului trecut şi a fost finanţată, în proporţie de 80%, din banii asiguraţi printr-un proiect al Fondului de Mediu. Efectul instalaţiei repornite în preajma sărbătorilor de Paşte este realizat din coordonarea jeturilor de apă colorate care ţâşnesc în sincron cu muzica. Întregul program este realizat cu ajutorul unui calculator care programează melodiile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite