Pietrenii sunt nemulţumiţi de mizeria din cimitirul Eternitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza numărului insuficient de coşuri, gunoiul este împrăştiat printre morminte. Printr-o ruptură din gard, oamenii intră în cimitir şi calcă direct pe morminte.

Apropierea Învierii i-a determinat pe pietrenii care au rudele îngropate în cimitirul Eternitatea să meargă să cureţe mormintele. Însă marea supărare a oamenilor este că nu au unde să-şi arunce gunoaiele. „Nu sunt suficiente coşuri şi fiecare lasă gunoaiele la marginea cimitirului, dar sunt împrăştiate de vânt. Am văzut că s-a rupt şi o bucată de gard din dreptul intrării prin spate şi a fost luată plasa cu totul de acolo. Acum se calcă direct peste morminte“, s-a plâns pensionara Maria Avarvarei.

Cei care au locurile de veci pe marginea pârâului au găsit calea cea mai uşoară de a scăpa de resturi – le aruncă direct în apă. „În albia pârâului Borzoghean sunt o mulţime de coroane mortuare şi suporturi de lumânări. Vina e şi a oamenilor, dar şi a celor care administrează cimitirul. Dimineaţă am căutat o pubelă să arunc coroanele uscate şi nu am găsit, iar acum le-am văzut goale, lângă un morman de gunoi. Mai sunt şi oamenii străzii care se aciuează pe aici şi i-am văzut cum îşi fac nevoile printre morminte. Este păcat că nimeni nu face nimic“, crede bucătăreasa Elena Cucoară.

Administratorii cimitirului, în schimb, dau vina pe oameni. Aceştia spun că au contract cu societatea Bratner, care ridică gunoiul în fiecare dimineaţă, dar că mizeria s-a adunat mai mult în aceste zile şi că cei care au rudele îngropate în cimitirul de la Borzoghean refuză coşurile de gunoi printre morminte şi că au distrus deja 15 pubele.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite