Pietrenii, imuni la ţipetele de ajutor în cazul unei tâlhării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au înscenat tâlhăria în centrul oraşului pentru a testa vigilenţa pietrenilor
Poliţiştii au înscenat tâlhăria în centrul oraşului pentru a testa vigilenţa pietrenilor

În prima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii", poliţiştii nemţeni au înscenat o tâlhărie cu repetiţie în centrul oraşului Piatra Neamţ, încercând astfel să testeze vigilenţa pietrenilor dacă s-ar confrunta cu o situaţie reală.

În perioada 26 - 30 septembrie, la nivel naţional se derulează cea de-a VI-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii", iar startul a fost dat astăzi, la 12.30, când poliţiştii s-au gândit să testeze vigilenţa pietrenilor.

În faţa Şcolii Generale nr. 3 din Piatra Neamţ, poliţista Daria Ouatu, îmbrăcată în haine de stradă, a fost "tâlhărită" de un coleg de serviciu, care a fugit cu poşeta femeii în timp ce aceasta cerea ajutorul oamenilor de pe stradă. Deşi au fost şi câţiva trecători care i-au sărit în ajutor, falsul tâlhar a fost prins tot de unul dintre colegii de breaslă.

„Iniţial, trecătorii au fost destul de liniştiţi, dar după ce au înţeles că este vorba de o tâlhărie, unii au sunat chiar şi la 112", a spus inspectorul principal Daria Ouatu, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Neamţ.

Însă, poliţistul care a jucat rolul hoţului crede că spiritul civic al pietrenilor lasă încă de dorit şi că, dacă ar fi fost un hoţ adevărat, avea timp suficient pentru a se face nevăzut.

Exerciţiul a fost reluat şi în prezenţa elevilor de la Şcoala Generală nr. 3 şi s-a bucurat de mai mult succes, prinderea hoţului stârnind aplauzele copiilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite