Neamţ: Pietrenii, la cumpărat flori pentru prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Pietrenii, la cumpărat flori pentru prima zi de şcoală
Neamţ: Pietrenii, la cumpărat flori pentru prima zi de şcoală

Începutul de an şcolar este mană cerească pentru florari, care visează la încasări record

Cei mai prevăzători părinţi au cumpărat buchete pentru dascălii copiilor. Preţul unei flori variază între 1,5 şi 50 de lei.

Florarii din oraş trag nădejdea că zicala românească „nu aduce anul ce aduce ceasul" se va aplica şi mâine dimineaţă, în prima zi de şcoală. Căruţele cu flori şi magazinele de profil din Piatra Neamţ sunt bine aprovizionate, mai ales că cererea a fost cumulată cu nevoile nuntaşilor din weekend.

Flori pentru „Doamna",
se întreabă la tarabă

Preţurile anumitor specii de flori sunt ceva mai ridicate decât în magazine, pentru că buchetele sunt deja făcute şi se pot cumpăra repede, aspect care contează atunci când părinţii se grăbesc să ajungă la festivitatea de deschidere.

„Unii parchează maşina lângă bordură, se dau jos, nu mai întreabă cât costă şi comandă două-trei buchete, cât au nevoie", spune florăreasa Maria Nisiporeanu. „Acum şi de 8 Martie înregistrăm cele mai mari vânzări din an. În rest, se mai mişcă vânzarea în zilele onomastice şi la cununii", rezumă florăreasa.

Pentru clienţii care vor să impresioneze dascălii copiilor încă din prima zi de şcoală, florarii de la magazinele specializate au pregătit deja oferte speciale. Pe rafturi atrag privirea aranjamente din bambus, coşuleţe cu flori de câmp sau diferite genuri de orhidee. „Nu-mi permit să dau 50 de lei pe o orhidee, dar un coşuleţ cu flori la 20 de lei e parcă mai special decât buchetul clasic", spune Daniela Dumbrăveanu, mama unui elev de clasă primară.

Preţurile explodează mâine dimineaţă

Ca să evite creşterea preţurilor din ziua deschiderii de an şcolar, părinţii au început deja să cumpere buchete de flori din weekend.

Iau acum, că ştiu că luni n-am timp şi o să fie şi mai scumpe", spune o mămică grijulie. „Am luat doi crini pentru două doamne învăţătoare. Altă dată era grija soţiei, acum a căzut rândul meu", zice şi Andrei Mihai, impiegat CFR.

Preţurile florilor înaintea debutului
de an şcolar

Garoafa - 1,5 lei;

Freziile - 3 lei;

lrişii - 3 lei;

Crizantema - 4 lei;

Gerbera - 4 lei;

Trandafirii - 5 lei;

Crinul Imperial - 10 lei;

Orhidea - 50 de lei.

 Pietrenii au început să cumpere deja florile pe care copiii lor le vor duce „Doamnei". „Deocamdată tot pentru cei care merg la cununii dăm flori, dar au apărut şi părinţi care se interesează să ia buchete pentru copiii care merg la şcoală", spune Ileana Săpunaru, o florăreasă din zona centrală a oraşului. În zilele speciale, afacerile merg mai cu spor, îndeosebi la tarabele special amenajate sub forma căruţelor cu flori.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite