Neamt: Pietrenii cumpără legume şi fructe angro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Pietrenii cumpără  legume şi fructe angro
Neamt: Pietrenii cumpără legume şi fructe angro

Două noi pieţe angro agro-alimentare au fost inaugurate luna aceasta. Piaţa de la Gara Veche a fost desfiinţată.

Pietrenii care preferă să se aprovizioneze cu marfă proaspătă de la piaţă au de ieri una nouă, care funcţionează pe strada Muncii, peste calea ferată, în zona Staţiei de Salvare. Noua piaţă agro-alimentară este administrată de municipalitate, prin firma proprie, Urban SA.


Piaţa angro de pe strada Muncii este rezultatul unei asocieri între Urban SA şi o firmă privată, care a pus totul la dispoziţie, inclusiv terenul. „Cea mai mare parte a investiţiei, un milion de lei, reprezentând 88% din total, aparţine firmei private, ceea ce înseamnă că şi încasările se vor împărţi, probabil, după acelaşi raport. Gestiunea şi administrarea chiriilor vor fi asigurate de Urban“, a precizat Nicoleta Husaru, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.


Parcarea este gratuită


Anterior, pe 10 august, a avut loc inaugurarea altei pieţe angro. Aceasta este situată pe strada Fermelor şi este privată. Preţurile la kilogram sunt, în ambele pieţe, comparabile cu cele din Piaţa Mare, existând în plus posibilitatea cumpărării produselor la sac, cu o diferenţă mică de preţ. De exemplu, un kilogram de cartofi costa ieri 1 leu, iar pentru un sac întreg preţul era de 90 de bani kilogramul.


Deocamdată, noua piaţă de pe strada Muncii era mai populată cu vânzători decât cea de pe Fermelor. Unul dintre comerciaţii din piaţa deschisă sâmbătă, Marian Dumitrache din judeţul Buzău, susţine că dă zilnic 60 de lei pentru o tarabă. În plus, cei care vor să vină cu maşina lângă tarabă, să poată dormi în ea, trebuie să mai dea 35 de lei. În Piaţa de pe strada Fermelor, un modul acoperit de 16 metri pătraţi costă doar 30 de lei pe zi şi, în plus, parcarea şi celelalte servicii sunt gratuite.


„Oferim gratuit parcare, atât pentru clienţi, cât şi pentru comercianţi, chiar şi pentru TIR-uri, WC, pază, supraveghere video şi servicii de descărcare cu trei motostivuitoare“, a declarat Viorel Vlad, proprietarul pieţei.

Lipsesc locurile de cazare


Niciuna dintre pieţe nu are locuri de cazare pentru comercianţi. În piaţa angro de pe strada Muncii, pieţarii şi-au montat un cort tip iglu, în care să se odihnească. În piaţa de pe strada Fermelor, vânzătorii şi-au improvizat locuri de dormit în modulele pentru comerţ. Primarul Gheorghe Ştefan susţine că este posibil ca această problemă să se rezolve.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite