Pietrenii sunt aşteptaţi la primul târg de flori din acest an (UPDATE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia florală a fost organizată mai devreme decât în alţi ani, pentru ca doritorii să îşi poată înfrumuseţa curţile, balcoanele sau terasele odată cu începerea perioadei calde.

11.00: Flori pe alese la Expo Flora şi Grădina

Oferta expoziţei de flori inaugurate astăzi la Piaţa Centrală poate mulţumi şi iubitori dintre cei mai rafinaţi ai frumuseţii vegetale. Amatorii pot găsi aici de la obişnuitele petunii, panseluţe, garofiţe, narcise sau muşcate, din soiuri comune sau cu varietăţi coloristice deosebite, până la magnolii, rododendroni încărcaţi de floare sau arţari ornamentali cu frunza roşie.

image

Dintre rarităţi, poate fi cumpărată floare de colţ la ghiveci, cu cinci sau şase lei, ori bujor cu tulpină lemnoasă, la 25 de lei ghiveciul. Cu acelaşi preţ pot fi luaţi arbuşti fructiferi cum ar fi afinul altoit ori coacăzele cu fructele de diferite culori, roz, albe sau negre. De asemenea, sunt prezenţi bulbii la bucată sau preambalaţi în pungi, precum şi seminţele. Existau însă foarte puţin trandafiri şi lipseau cu desăvârşire bulbii de tuberoză.

image

În oferta de la expoziţie există şi floarea de colţ

Primul târg de flori din acest an va fi inaugurat, astăzi, în Piaţa Centrală, de către Compania de Investiţii Urban în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.

image

Cerinţa a venit din partea firmelor care comercializează flori pe plan naţional şi care doresc să-şi prezinte acum oferta de sezon. „Noi programasem iniţial acest târg pentru finalul lunii mai, dar au fost expozanţi care ne-au explicat că florile pe care doresc să le prezinte acum sunt de sezon şi că în mai va fi prea târziu pentru ele“, a precizat Mihai Caravan, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Neamţ.

image

La prima ediţie a Expoflora din acest an participă 15 firme din întreaga ţară, care au mai fost prezente şi la celelalte târguri de gen din anii trecuţi.

Pietrenii care vor să-şi decoreze casele şi grădinile vor avea ocazia în acest weekend să achiziţioneze petunii, muşcate, panseluţe, orhidee, arbuşti ornamentali, conifere, răsaduri şi bulbi, dar şi aranjamente şi decoraţiuni pentru exterior. „Am fost şi anul trecut, când s-a organizat la Curtea Domnească, dar atunci ploua şi nu am prea putut să stau şi să-mi aleg florile. Acum sper să fie vreme bună şi să pot să-mi aleg nişte plante pentru curte“, a spus educatoarea Mihaela Cojocaru.

image

Expoziţia cu vânzare va rămâne deschisă până duminică, 1 mai, iar cei care nu vor reuşi să o viziteze vor mai avea încă două ocazii în acest an. „Vom mai avea încă un târg de flori la finele lunii mai, când este programat şi târgul meşterilor populari «Lada de zestre», dar şi în luna iunie, de Zilele Oraşului. Atunci vor fi alte sortimente, specifice acelui sezon“, a adăugat Mihai Caravan.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite