Pietrenii, aduşi mai aproape de cultura şi civilizaţia „Ţării Soarelui Răsare" de Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea are loc marţi, 25 octombrie, în Sala „Cupola“ a Bibliotecii Judeţene
Lansarea are loc marţi, 25 octombrie, în Sala „Cupola“ a Bibliotecii Judeţene

Neculai Amălinei, preşedintele asociaţiei Centrul de Studii Japoneze Shogun din Iaşi, îşi lansează marţi, la biblioteca „G.T. Kirileanu", lucrarea „Limba japoneză. Simplu şi eficient".

Evenimentul începe la ora 17.00 şi va fi găzduit de Sala „Cupola". Neculai Amălinei este preşedintele asociaţiei Centrul de Studii Japoneze Shogun din Iaşi, traducător, redactor şi editor executiv.

Volumul „Limba japoneză. Simplu şi eficient" este destinat deopotrivă elevilor, studenţilor, cadrelor didactice şi autodidacţilor şi reprezintă un manual practic pentru uşoara înţelegere a aspectelor de bază ale limbii japoneze.

Lucrarea conţine elementele fundamentale de pronunţie, vocabular şi gramatică, fiind structurată în două părţi, ce cuprind 31 de lecţii de limba japoneză, precum şi o prezentare a modului de scriere în limba japoneză.

Cartea este însoţită şi de un CD audio, pe care sunt înregistrate textele şi vocabularul din cadrul lecţiilor, în lectura unor nativi japonezi.

Cititorii vor descoperi şi o secţiune de ideograme japoneze, ce constituie baza pregătirii pentru testul JLPT de limba japoneză (Japanese Language Proficiency Test) care se susţine în România. Pentru a înlătura ceea ce se numeşte „bariera de limbă", lecţiile sunt scrise cu caractere latine, rezervându-se fiecăreia un spaţiu pentru grafia specifică japoneză.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite