Neamţ: Pietrenii ocolesc „Spiru Haret“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La filiala Universităţii „Spiru Haret” din Piatra Neamţ situaţia este confuză. Scandalul acreditărilor declanşat de Ministerul Educaţiei îi dezarmează pe absolvenţii de liceu care

La filiala Universităţii „Spiru Haret” din Piatra Neamţ situaţia este confuză. Scandalul acreditărilor declanşat de Ministerul Educaţiei îi dezarmează pe absolvenţii de liceu care vedeau în această universitate şansa obţinerii unei diplome, cu bani puţini şi fără a părăsi oraşul natal. „Eu mă gândesc serios să renunţ, deşi am studiat aici doi ani. Nimeni nu ne asigură de nimic şi nu-mi mai permit să plătesc 10 milioane pe an fără să ştiu dacă voi obţine  o diplomă”, a povestit Alex Dumitraşcu, student la Facultatea de Contabilitate.

Reprezentanţii
instituţiei, optimişti

În Piatra Neamţ, efectele discreditării universităţii se regăsesc şi în numărul înscrişilor. Până ieri, numai 20 de tineri şi-au depus dosarele, foarte puţini comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii instituţiei sunt însă optimişti. „Noi ne aşteptăm ca în august să vină cei plecaţi în străinătate şi atunci să avem mai multe înscrieri“, a declarat Cristian Ferbei, secretar. 

Reprezentantul zonal al  universităţii, profesorul Mihai Obreja, are o altă părere: „Tinerii nu-şi vor mai asuma riscul de a face o facultate care este certată cu Ministerul Educaţiei. Eu cred că se va ajunge în instanţă”.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite