Pietrean ars de viu în propria casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au stins focul, dar nu l-au putut salva pe pietreanul din casă
Pompierii au stins focul, dar nu l-au putut salva pe pietreanul din casă

Vecinii au sărit imediat pentru a preveni extinderea flăcărilor, dar nu au mai putut face nimic pentru pietreanul Vasile Robu (59 de ani).

Bărbatul se afla singur într-o încăpere a casei vechi din curtea de la numărul 91, iar în cealaltă cameră se afla mama lui, care nu a observat incendiul. Fumul a fost sesizat de vecini, care au intervenit cu apă de la reţeaua publică, dar mai ales din fântâni, până ce au ajuns pompierii, anunţaţi prin numărul de urgenţe 112. Focul ar fi putut cuprinde foarte uşor şopronul din apropiere şi casele din vecinătate, dacă incendiul nu s-ar fi produs ziua şi dacă nu ar fi intervenit prompt vecinii şi pompierii.


În curte cu Vasile Robu mai locuieşte sora şi cumnatul acestuia, în casa nouă. „Am fost la un control medical la Târgu Mureş şi când am venit de-acolo, pe la 17.30, am găsit deja focul pornit. Cumnatul meu era singur în cameră. Suferea de epilepsie şi se poate să fi căzut pe soba de tip godin pe care o avea sau poate a adormit cu ţigara aprinsă“, a precizat Cristi Ficlenescu, cumnatul celui decedat.


În încercarea de a salva viaţa lui Vasile Robu, doi pompieri au folosit echipamentul cu mască de gaze şi tuburi de oxigen. „Am fost anunţaţi de incendiu la ora 16.43. A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, care a intervenit cu două autospeciale. Când am ajuns la locul incendiului, focul se manifesta la una dintre camerele casei vechi. Pentru că ni s-a comunicat că în flăcări se afla o persoană, în cameră au intrat doi subofiţeri echipaţi corespunzător. Aceştia au găsit trupul unui bărbat ars şi căzut pe podea“, a declarat colonelul Ioan Niţică, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.


Pompierilor le-a luat circa 10 minute să ajungă cu autospecialele la incendiu. „A fost o intervenţie rapidă pentru că distanţa a fost mică. A durat două minute timpul de alertare a Detaşamentului de Pompieri şi şapte-opt minute până la locul incendiului“, a precizat colonelul Niţică.

Şase morţi în incendii în 2010
Cu victima de ieri, numărul deceselor cauzate de foc de la începutul anului a ajuns la şase. Un copil a ars în comuna Văleni, iar un tânăr a murit după incendiul de pe munţii Tarcău. Un bărbat din Piatra Şoimului a fost carbonizat în casă, iar un tânăr a murit intoxicat cu monoxid în Grumăzeşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite