Neamţ: Pieţele din Piatra Neamţ, transformate în cuptoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Pieţele din Piatra Neamţ, transformate în cuptoare
Neamţ: Pieţele din Piatra Neamţ, transformate în cuptoare

Termometrele amplasate în Piaţa Centrală indică peste 33 de grade Celsius la amiază, motiv pentru care clienţii de la standuri s-au rărit considerabil

Comercianţii vin cu ventilatoare de acasă pentru ca alimentele perisabile să nu se altereze în vitrinele frigorifice.

Temperaturile ridicate din ultimele zile au transformat comerţul într-o povară pentru producătorii din Piaţa Centrală. Aparatele de aer condiţionat nu fac faţă situaţiei, iar efectele se resimt şi în încasările comercianţilor: pietrenii aleg să-şi facă cumpărăturile din supermarketuri.


Duşurile, un lux


Comercianţii din cea mai modernă piaţă a oraşului nu au simţit existenţa sistemelor de ventilaţie în această vară. „Este la fel în fiecare an. Noi ne certăm cu Urbanul, ei se ceartă cu noi, dar nimeni nu face nimic. Am ajuns la capătul puterilor, ne topim pe picioare”, a declarat Simona Cercel, care flutură de zor o bucată de plastic pentru a se mai răcori.


Reprezentantul companiei Urban, Radu Mâţu, nu este surprins de situaţia din Piaţa Centrală: „Noi cunoaştem problema, dar o mare parte din vină o au comercianţii care ţin uşile deschise. O să montăm în curând încă un aparat de aer condiţionat cu care sperăm să ajungem la o temperatură rezonabilă la etajul pieţei”. O altă problemă cu care se confruntă comercianţii este lipsa duşurilor. „Le foloseam şi de trei ori pe zi, dar acum şi acestea au devenit un lux. Am înţeles că le-au închis din cauza hoţilor, dar nouă ne vine foarte greu acum, fără un strop de apă”, s-a plâns Constantin Velichi, un alt comerciant.


Comercianţi cu iniţiativă


Pentru a menţine o temperatură optimă pentru produsele lor, cei care vând preparate din carne au venit cu ventilatoarele de acasă. „Noi nu putem lăsa carnea la temperaturi aşa mari. Dacă o vindem stricată, clienţii trimit OPC-ul şi tot noi plătim amenda”, a explicat Elena Buză, vânzător la raionul cu preparatele din carne. Metoda atrage după sine un consum suplimentar de energie electrică. „Dăm congelatoarele la maxim şi punem ventilatoarele în dreptul vitrinelor. Decât să plătim amenzi, mai bine facturi la Electrica“, a spus Dana Bunduc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite