Piatra atrage turişti cu trenuleţul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titicarul care-i plimba anul trecut pe străini şi localnici la ştrand şi-a mutat traseul prin zona centrală a oraşului. După o cursă completă, pasagerii au ocazia să vadă la relanti câteva dintre atracţiile turistice ale urbei de sub Pietricica.

Turul oraşului începe din staţia improvizată peste drum de parcul central, asaltat de obicei de părinţii cu copiii ieşiţi la plimbarea de seară.

În timpul cât „Trenuleţul Distracţiei“ este pe traseu, în staţie se adună deja mămicile cu micuţii nerăbdători de plecare. „Am venit doar de cinci minute şi deja băiatul nu mai are stare. Am mai făcut o tură cu trenuleţul aseară şi doar l-am stârnit, aşa că n-am ce face şi trebuie să-l mai plimb şi astăzi“, spune Melania Tiron.

Trec prin faţa Turnului lui Ştefan cel Mare

După ce îi debarcă pe clienţi şi preia alţi pasageri, trenuleţul porneşte spre Bulevardul Dacia, trece pe sub podul de la «Orion», apoi revine spre centrul oraşului, pe strada Petru Rareş. Urmează un traseu drept, pe una dintre cele mai lungi artere de promenadă, strada Ştefan cel Mare.

„Pe această rută, călătorii au ocazia să vadă din mers Centrul Istoric, Curtea Domnească şi Turnul lui Ştefan, Parcul Cozla şi stadionul“, explică Ionuţ Nistor, conductorul trenuleţului. Pentru a închide circuitul, titicarul revine spre Centru, pe Bulevardul Decebal până la Muzeul de Istorie, apoi virează spre podul «Căprioara», îşi continuă drumul spre staţia telegondolei de la Gară şi revine la Teatrul Tineretului, pe Bulevardul Republicii.

Circulă de la ora 16.00 până seara târziu

„Tot turul durează cam 35-40 de minute. Printre clienţi sunt şi turişti străini care au descoperit ocazia de a vizita oraşul fără ghid. Cei mai mulţi filmează şi fac poze în timpul călătoriei“, mai spune şoferul trenuleţului.

Programul curselor este stabilit până la 15 septembrie, după ora 16.00 până seara târziu, cât timp sunt clienţi. Nu de puţine ori, la îmbarcare sunt mai mult de 17 călători, capacitatea maximă a vagonului.

Amatorii promenadei cad însă la mica înţelegere cu mămicile şi sunt dispuşi să mai amâne cu câteva minute plimbarea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite