Piatra Neamţ radiază de lumină în prag de Sărbători GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumini de sărbători la Piatra Neamț
Lumini de sărbători la Piatra Neamț

Iluminatul public de sărbători a devenit funcțional din seara de 1 decembrie, de Ziua Națională. Cele mai frumoase ornamente decorează parcul și bulevardele centrale ale orașului.

Echipamentele folosite sunt cele de anul trecut, în condițiile în care autoritățile nu au mai achiziționat instalații noi. De-a lungul arterelor de circulație din Piatra Neamț au fost întinse anul acesta 12.500 de metri liniari de plase, țurțuri și șiruri luminoase, iar pe stâlpii de iluminat stradal au fost fixate 128 de figurine.

Pe bulevardele din centru au fost montate candelabre, clopoței și stele luminoase, iar în trei zone din oraș au fost fixați în suporturi brazi artificiali. De asemenea, în parcul central este montat un brad artificial și nouă figurine tridimensionale.

Lumini de sărbători la Piatra Neamț

Click pe poze pentru Galerie Foto

Pe lângă farmecul de sărbători, ornamentele suspendate au creat și probleme neprevăzute. La o săptămână după ce au fost montate, unul din candelabrele luminoase de pe Bulevardul Republicii a cedat sub puterea rafalelor de vânt puternic și a smuls din pământ un stâlp electric care s-a prăbușit peste un microbuz plin cu pasageri.

Microbuzul a fost oprit din cursă de stâlpul electric

Click pe poze pentru Fotogalerie

Călătorii s-au ales doar cu sperietura, iar firma de transport cu mașina avariată. Ca să evite riscul producerii unui eveniment similar, ornamentele grele sub formă de candelabru au fost înlocuite cu alte decorațiuni în formă de clopoței.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite