Piatra Neamţ : Au scăpat de ultimele datorii la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile din septembrie, locuitorii municipiului au aglomerat ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale pentru a-şi achita obligaţiile fiscale pentru clădiri, terenuri şi maşini.

„Am venit să-mi plătesc şi tranşa a doua din datorii  ca să nu mă trezesc cu penalităţi", spunea ieri pietreanca Mihaela Vasiliu.

Cei mai conştiincioşi locuitori au oraşului şi-au achitat taxele integral chiar la începutul anului, până pe 31 martie, obţinând o reducere cu 10% din valoarea totală a obligaţiilor fiscale. „Cu o zi înainte de termenul scadent de plata a taxelor şi impozitelor pentru semestrul al doilea, procentele de încasare înregistrat era de 62% pentru impozitul pe clădiri, 68% la terenuri şi 60% la mijloacele auto", spune Liliana Bodnărescu, şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Piatra Neamţ.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere s-a semnalat la colectarea taxelor pentru terenuri, după ce primăria a reactualizat situaţia suprafeţelor aflate în proprietatea pietrenilor.

Peste 7.000 de pietreni avuţi plătesc taxe majorate

Afluxul mare de persoane de la casieriile Direcţiei de Taxe Locale a fost generat însă şi de facilitatea la plată acordată pentru cei care deţin mai multe clădiri şi autoturisme. „Suprataxarea devine mai suportabilă pentru că se acordă o bonificaţie de 10% dacă proprietarii plătesc integral impozitele majorate", spune Liliana Bodnărescu.

În această situaţie sunt 7.000 de pietreni care deţin în oraş mai multe clădiri, respectiv 1.574 de persoane fizice şi firme care au mai mult de o singură maşină.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite