Polițist local din Piatra Neamț acuzat de trafic de influență cu locuințe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul de poliție promitea în schimbul banilor că va ușura repartizarea de locuințe ANL
Agentul de poliție promitea în schimbul banilor că va ușura repartizarea de locuințe ANL

Agentul de poliție Liviu-Costel Buga a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația că a pretins şi a primit de la şase persoane sumele de 13.500 euro şi 16.470. Banii erau ceruți în schimbul promisiunii că le va facilita repartizarea unor locuinţe.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Liviu-Costel Buga. În sarcina agentului de poliţie cu statut de funcţionar public în cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menționat că în perioada noiembrie 2008 - aprilie 2009, inculpatul a pretins şi primit de la şase persoane sumele totale de 13.500 euro şi 16.470 lei.

„Inculpatul a lăsat să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Piatra Neamţ şi din Poliţia Locală Piatra Neamţ şi că îi poate determina pe aceştia să le faciliteze persoanelor care au dat banii repartizarea unor locuinţe A.N.L.", se arată în comunicatul DNA.

Împotriva agentului de poliție nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării pagubei deoarece acesta nu figurează cu bunuri în proprietate.

Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului Neamţ.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite