Competiție pentru montaniarzi organizată pe muntele Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câștigătorii probelor vor fi premiați
Câștigătorii probelor vor fi premiați

Peste 200 de membri ai cluburilor montane din țară vor participa, în weekend la o competiție aniversară. Evenimentul este organizat pe muntele Ceahlău de Clubul eco-turistic „Dr. Gheorghe Iacomi" care împlinește 20 de ani de activitate.

Membrii cluburilor invitați la Cupa „Dr. Gheorghe Iacomi" Piatra Neamț activează în București, Brașov, Galați, Focșani, Iași, Bacău, Suceava și Cluj.

În perioada vineri, 6 iulie - duminică, 8 iulie, concurenții vor avea parte de probe teoretice legate de zona masivului Ceahlău, meteorologie, ecologie și prim ajutor. Tabăra de bază va fi la cabana Falon, din stațiunea Izvorul Muntelui, la poalele Ceahlăului.

Vor fi și probe practice de alpinism și orientare turistică, iar ziua de concurs se va încheia cu o probă culturală unde montaniarzii se vor întrece în cântece folk și poezii. Duminică, înainte de plecare va avea loc și o acțiune de ecologizare a taberei. 

Competiția marchează împlinirea a două decenii de activitate a clubului eco-turistic „Dr. Gheorghe Iacomi".

„De-a lungul timpului, pasiunea pentru munte și drumeții a prins un contur tot mai ferm, astfel că activitățile clubului s-au diversificat de la drumeții, la acțiuni de ecologizare, de la cățăratul pe stâncă, la alpinism de performanță, de la picnic la marcarea de trasee montane. Membrii clubului sunt din toate categoriile de vârstă, de la seniorii care au avut șansa de a bate potecile împreuna cu dr. Iacomi, până la copiii care, pe langa abecedar, deslușec și tainele mersului pe munte", a spus Nicoleta Panoschi, director de relații în cadrul clubului pietrean.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite