Piatra Neamţ, capitala sportului ecvestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru concursuri pentru copii, amatori, amazoane şi seniori au loc de pe 11 august. Bugetul total necesar întrecerilor de la Baza hipică „Virgil Bărbuceanu“ este de 50.000 de lei, iar jumătate din sumă va fi alocată pentru premii.

Baza hipică „Virgil Bărbuceanu“ revine în atenţia publicului pietrean. Dacă în luna iulie a găzduit cea de-a 40-a ediţie a „Vacanţelor Muzicale la Piatra Neamţ“, în perioada 11-14 august este rândul celor care practică sportul călare să-şi demonstreze talentul în baza de peste Vale.
„Vor fi comasate patru competiţii: Finala Campionatelor Naţionale de Seniori, o etapă de Grand Prix, Trofeul «Virgil Bărbuceanu» şi Cupa «TCE 3 Brazi». Startul va fi dat pe 11 august, la ora 10.00, şi şi-au anunţat participarea 80 de călăreţi cu 100 de cai“, a declarat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ.

Oraşul de la poalele Pietricicăi va fi reprezentat de  doi concurenţi, la probele de amatori şi la cai începători.Comasarea celor patru întreceri la Baza hipică „Virgil Bărbuceanu“ s-a făcut ca urmare a modificărilor calendarului competiţional de către Federaţia Ecvestră Română. În cele patru zile, competiţiile vor începe de la primele ore ale dimineţii şi vor dura până la apusul soarelui. Probele sunt destinate atât amatorilor şi copiilor, cât şi amazoanelor şi seniorilor.

„Finala Campionatelor Naţionale de Seniori este cea mai importantă competiţie a anului, iar în etapa de Grand Prix concurenţii pot aduna puncte pentru clasamentul final, atât individual, cât şi pe echipe. Pentru Cupa «TCE 3 Brazi» se iau în considerare rezultatele la individual, iar pentru trofeul «Virgil Bărbuceanu» contează rezultatele pe echipe“, a adăugat Costache Lupu.

Se caută sponsori pentru Manifestare

Evenimentul din luna august încheie seria întrecerilor ecvestre din acest an de la Piatra Neamţ. Bugetul necesar celor patru competiţii de la baza hipică este de 50.000 de lei, din care 25.000 de lei vor fi alocaţi pentru premii.
„Mai căutăm încă sponsori. Până acum, Consiliul Judeţean Neamţ a alocat 20.000 de lei, TCE 3 Brazi finanţează competiţiile cu 10.000 de lei, iar Federaţia Ecvestră Română cu 5.000 de lei“, a precizat preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite