Piatra Neamţ: Ziua porţilor deschise la Uzina de Apă a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de filtrare, apa din bazinele de captare a fost sfinţită
Înainte de filtrare, apa din bazinele de captare a fost sfinţită

Pietrenii au ocazia să vadă îndeaproape cum este prelucrată apa care li se livrează la robinet

Conducerea Companiei judeţene Apa Serv a deschis astăzi porţile Uzinei de Apă pentru pietrenii curioşi să vadă procedurile prin care apa captată din lacul Bâtca Doamnei este tratată înainte de a ajunge potabilă la robinete. Acţiunea a prezentat interes mai ales în rândul tinerilor licceni, care au avut posibilitatea să vadă bazinele de filtrare a apei şi toate procedurile executate de specialiştii companiei.

„Această sărbătoare reprezintă un bun prilej de readucere în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării apelor şi de a pune în lumină rolul şi responsabilităţile noastre, cei care au ca prioritate valorificarea resurselor de apă", a declarat Neculai Ivanov, directorul "Apa Serv".

Printre curioşii prezenţi la eveniment s-au numărat şi elevii Grupului Şcolar "Dimitrie Leonida" şi cei ai Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu". Liceenii au participat astfel la demararea campaniei "O picătură mai puţin astăzi, un pahar mai mult mâine", prin care pietrenii sunt invitaţi la reducerea consumului de apă şi la economisirea resurselor de apă din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite