Piatra Neamţ: Zidarii şi confecţionerii, mereu căutaţi pe piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre locurile de muncă vacante, înregistrate la AJOFM Neamţ, se regăsesc întotdeauna cele pentru zidari ori confecţioneri
Printre locurile de muncă vacante, înregistrate la AJOFM Neamţ, se regăsesc întotdeauna cele pentru zidari ori confecţioneri

Indiferent de perioadă, pe lista locurilor de muncă vacante înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ se regăsesc posturi pentru zidari, confecţioneri sau muncitori necalificaţi.

În această săptămână, la nivelul judeţului, dintr-un total de 230 de posturi vacante, 47 sunt pentru confecţioneri, şase pentru zidari şi zugravi şi 55 pentru muncitori necalificaţi în construcţii sau silvicultură.

„Fenomenul este explicabil deoarece, în construcţii, de exemplu, activitatea este sezonieră şi există întotdeauna fluctuaţii de personal. În domeniul confecţiilor contează foarte multe comenzile pe care le primesc firmele care angajează şi, deşi sunt întotdeauna amatori, numărul acestora este destul de mic comparativ cu cel al posturilor vacante", a spus Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Nu de acelaşi succes se bucură nemţenii cu studii superioare. Cristina Avram are masterat în studii economice, însă nu a avut norocul să-şi găsească un post care să corespundă calificării sale, aşa că a acceptat să fie agent de asigurări pentru moment. „Nu pot să stau acasă şi să nu fac nimic. Nici nu am avut pretenţii pentru că am terminat studiile anul trecut şi am lucrat numai câteva luni pentru o firmă care s-a închis. Mi-am mai căutat la început un loc de muncă într-o bancă sau ceva asemănător, dar când am văzut că nu am şanse, am acceptat ce mi s-a oferit", povesteşte Cristina Avram.

Cei cărora le mai surâde uneori norocul să găsească câte un post pe lista  AJOFM sunt nemţenii cu diplomă în Informatică sau inginerii. „Sunt mulţi cu studii superioare care îşi caută un loc de muncă, dar, din păcate, ofertele pentru ei sunt destul de limitate. În luna octombrie au fost numai 10 posturi pentru cei cu studii superioare şi, de obicei, se caută inginerii şi informaticienii", a adăugat Elena Chirilă.

În această lună, la AJOFM Neamţ, sunt înregistraţi 17.273 de şomeri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite