Piatra Neamţ: Victimele accidentului din ambulanţă sunt internate la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa a preluat-o pe tânără azi-noapte
Ambulanţa a preluat-o pe tânără azi-noapte

Pacientul şi asistenta, pasageri în autoutilitara care s-a răsturnat ieri dimineaţă la Potoci, sunt spitalizaţi la clinicile de Neurochirurgie şi Ortopedie.

Cea mai gravă situaţie este a bărbatului de 54 de ani din Poiana Teiului care în urma accidentului a paralizat după ce a suferit o fractură de vertebră cervicală, cu secţionarea măduvei spinării.

„Prognosticul medicilor nu este deloc încurajator, situaţia sa fiind delicată. În urma şocului, pacientul s-a mişcat în ax pe targă. Nu era fixat cu centuri pentru că era ars pe braţe şi nu suporta chingile", spune medicul Letitia Damoc, şefa Serviciului Ambulanţa Neamţ.

Accidentul în care a fost implicată ambulanţa a avut loc după ce Toader Ciucanu, şoferul autoutilitarei, a încercat să evite o vulpe care a tăiat calea maşinii. Roţile au ajuns pe criblură, iar ambulanţa a lovit un cap de pod provocând în urma şocului accidentarea gravă a pacientului Grigore Păvăleanu şi a asistentei Alina Iosob care erau în spate.

„Asistenta medicală este internată la Ortopedie şi astăzi va fi operată. Intervenţia nu se anunţă a fi una deloc uşoară ţinând cont că e vorba de articulaţii şi de perioada îndelungată de refacere", mai spune Letitia Damoc. Şoferul a fost singurul care a suferit leziuni minore pentru că impactul a fost atenuat de airbaguri. El a refuzat să fie transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

Cazul este anchetat şi de inspectorii de muncă date fiind condiţiile în care s-a produs accidentul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite