Piatra Neamţ: Vânzătorii de căciuli au înfruntat gerul de afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii au profitat de zilele libere şi au rămas acasă, la căldură, însă sunt speriaţi de săptămâna care urmează, când vor fi nevoiţi să-şi părăsească domiciliul pentru a merge la serviciu.

Citeşte şi:

Braşov: Tren deraiat la Malnaş Băi

Operatorii privaţi de transport şi-au anulat cursele în ţară

Gerul siberian „muşcă“ din România

Codul Galben pentru nemţeni s-a prelungit până pe 27 ianuarie, la ora 8.00 dimineaţa. Vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime nocturne se vor încadra în general între minus 25 şi minus 15 grade Celsius. „Temperatura înregistrată la Staţia Meteo Piatra Neamţ în timpul nopţii a fost de minus 18,5 grade Celsius, iar astăzi se înregistrrează minus 17,4 grade Celsius", a declarat Dan Ciocănel, tehnician meteo la Staţia Piatra Neamţ.

Curajoşii care au înfruntat gerul din această dimineaţă în spatele Pieţei Centrale au fost vânzătorii de căciuli din blană. Deşi au dârdâit la minus 18 grade Celsius vânzătorii nu s-au plâns deoarece comerţul a mers încă de la primele ore. „Cel mai bine au mers căciulile de damă. Deşi am îngheţat, ne-am dori să fie mai multe zile ca astea pentru că abia aşa îşi dau seama oamenii că au nevoie de căciuli ca să nu le îngheţe capul", a declarat Teodora Creţu, venită tocmai de la Târgu Neamţ pentru a-şi vinde marfa la Piaţa Centrală.

Cu excepţia celor care au lucrat astăzi, pietrenii au preferat să stea în casă, păzindu-se astfel de ger. „Am ieşit numai până la magazinul de la colţul blocului ca să fac nişte cumpărături.  De mâine va fi mai rău pentru că trebuie să mergem la serviciu", a spus pietreanca Alexandrina Pricope.

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică îi sfătuiesc pe pietreni să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig şi să consume fructe şi legume. În aceste zile geroase, nu trebuie să se consume băuturi alcoolice. Totodată, ar trebui să se evite încălzirea locuinţelor cu instalaţii improvizate pentru a nu exista cazuri de intoxicări cu monoxid de carbon.

În caz de degerături, pietrenii sunt sfătuiţi să se prezinte de urgenţă la medic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite