Piatra Neamț: Ultima zi pentru cererile la căldură pentru luna noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarul Gheorghe Anton spune că nu va avea cu ce să plătească întreţinerea dacă nu primeşte ajutorul la încălzire
Pensionarul Gheorghe Anton spune că nu va avea cu ce să plătească întreţinerea dacă nu primeşte ajutorul la încălzire

Primăria a primit până acum 5000 de solicitări de acordare a ajutorului pentru încălzire.

Aproape jumătate din numărul total de dosare au fost depuse de către pietrenii care au centrale termice. Pe lângă cele 2350 de solicitări înregistrate din partea celor care vor sprijin la plata facturilor la gaz, au mai cerut ajutor la încălzire 1500 de pietreni racordați la sistemul centralizat de termie. Diferența de 1150 de solicitări o reprezintă dosarele depuse de pietrenii care folosesc lemne de foc pentru încălzirea locuințelor.

Cei care vor să fie luați în considerare pentru acordarea ajutorului pe luna noiembrie mai au la dispoziție doar ziua de astăzi.

Verificări prin sondaj

În etapa a doua, funcționarii primăriei vor începe să verifice în teren, prin sondaj, corectitudinea datelor declarate de solicitanții ajutoarelor.

„Norma de sondare este de 3 la 100, şi vom merge în zone diferite din oraş. De exemplu, la 10.000 de beneficiari ai ajutorului ar trebui să verificăm 300 de persoane", spune Ana Şuteu, şefa Serviciului de Protecţie Socială din cadrul primăriei.

Cea mai importantă  condiție pentru a beneficia de ajutorul la încălzire este ca venitul pe membru de familie să nu depășească 615 lei net.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite