Neamţ: Gheorghe Mararu a fost înmormântat, iar ritualul religios a durat aproape trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceremonialul religios a început la ora 12.00, în oraşul nemţean Roznov
Ceremonialul religios a început la ora 12.00, în oraşul nemţean Roznov

Slujba de înmormântare a lui Gheorghe Mararu (32 de ani), interlopul ucis duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, a început la ora 12.00, în oraşul nemţean Roznov şi nu a scăpat de incidente.

Gheorghe Mararu, mai tare ca Al Capone

Cafeneaua în care a fost ucis Mararu a fost securizată din nou

Motivare: Falău a fost arestat pentru că reprezintă un pericol social

Corpul de Control al Ministrului de Interne a ajuns la sediul IPJ Neamţ (VIDEO)

Criminalul Cristian Chilat, zis Falău, transferat în arestul IGP (UPDATE)

Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Ora 15.00: Gheorghe Mararu a fost înmormântat în cimitirul din Roznov

După o ceremonie care a durat aproape trei ore, Gheorghe Mararu, interlopul ucis duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ a fost înhumat la cimitirul din Roznov. Toţi cei care l-au condus pe ultimul drum vor fi invitaţi de famiilia îndoliată la masa de pomenire, organizată în două localuri din oraş. 

Ora 13.45: După o oră şi trei sferturi, cortegiul funerar a ajuns la biserica din Roznov

Ceremonialul seamănă cu cel al unui şef de stat ori al unui artist consacrat. Impresia este dată de agitaţia din zonă, numărul mare de oameni, poliţiştii şi forţele de ordine care monitorizează evenimentul.

Printre coroanele depuse se numără şi cea din partea familiei fostului subprefect şi deputat de Neamţ, Iulian Ţocu: "Sincere condoleanţe, familia Ţocu".

Inmormantare Mararu

Ora 13.30: Mama lui Gheorghe Mararu plânge lângă sicriu

Cortegiul funerar îşi continuă drumul spre biserica din Roznov, după care va merge la cimitir. Mama, soţia şi Bogdan Mararu, fratele interlopului ucis duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, plâng şi-l jeluiesc pe Gheorghe Mararu. Oamenii se adună în continuare în jurul cortegiului.

Ora 13.10:Traficul din Roznov, încurcat de gură-cască

În centrul oraşului Roznov s-au adunat aproximativ 200 de curioşi, veniţi să vadă înmormântarea interlopului Gheorghe Mararu, care îngreunează acum circulaţia şi încetinesc cortegiul funerar.

Ora 12.45: Trăsura mortuară este trasă de oamenii prezenţi la înmormântare

Din cauza cailor nărăvaşi, care au încurcat ceremonialul şi au pus în pericol siguranţa celor din jur, familia a decis să-i deshame, iar trăsura mortuară este cărată acum de oameni.

În tot acest timp, mama lui Gheorghe Mararu plânge lângă sicriu.

Familia Mararu

Ora 12.30: Coroanele deschid cortegiul funerar pe o lungime de aproximativ 100 de metri.

Ceremonialul este îngreunat în continuare din cauza cailor, care se sperie de oameni şi devin violenţi.

Ora 12.20: Incident la înmormântare

Caii care duc trăsura mortuară s-au speriat de mulţime şi erau cât pe ce să-i lovească pe cei prezenţi la înmormântare şi să răstoarne sicriul.

Ora 12.15: Trăsura cu sicriul în care se află trupul lui Gheoghe Mararu a pornit spre cimitir

La eveniment sunt prezenţi peste 500 de oameni, atât vecini şi rude, cât şi interlopi din Moldova. Firma de pază face culoare prin mulţime pentru a nu se crea ambuscade.

Ceremonialul religios a început la ora 12.00, în oraşul nemţean Roznov

Ora 12.05: Soţiei lui Gheorghe Mararu i s-a făcut rău şi are nevoie de îngrijiri medicale

Slujba de înmormântare a început la ora 12.00, moment în care Alinei Mararu, soţia defunctului, i s-a făcut rău. La faţa locului este şi o ambulanţă, iar soţia lui Gheorghe Mararu primeşte acum îngrijiri medicale.

Ora 12.00: Ceremonialul religios, ţinut de şase feţe bisericeşti

Familia şi cunoscuţii lui Gheorghe Mararu se pregătesc să-l conducă pe ultimul drum. Slujba va fi oficiată de şase preoţi, iar la înmormântare sunt aşteptaţi peste 500 de oameni.

În acest timp, Cristian Chilat, zis Falău, ucigaşul lui Gheorghe Mararu a intrat la audieri, la Parchetul General.

Inmormantare Mararu

Ora 11.30: La înmormântarea lui Gheorghe Mararu au început să apară şi interlopii

În urmă cu câteva minute, a ajuns şi Galina Rodideal, soţia lui Vasile Rodideal, naşul defunctului, căutat pentru mai multe infracţiuni comise în Iaşi. Aceasta şi-a prezentat condoleaţele familiei interlopului ucis duminică şi a depus o coroană mortuară.

Ora 11.15: Mararu, condus pe ultimul drum cu sunet de fanfară

La casa părintească a lui Gheorghe Mararu, din oraşul nemţean Roznov, tocmai au părut şi şapte membri ai unei fanfare, care vor cânta marşul funebru.

Pe lângă poliţiştii şi jandarmii comasaţi în zonă, ordinea de la ceremonialul religios va fi asigurată şi de firma de pază Pretorian din Piatra Neamţ.

Inmormantare Mararu

Ora 11.00: Localnicii din Roznov, plâng de mila defunctului

"Am venit aici din curiozitate. Erau o familie de oameni gospodari. Păcat de el, era băiat tânăr şi avea şi doi copii", a spus Marian Cojocaru, unul dintre roznovenii veniţi la casa părintească a lui Gheorghe Mararu.

În tot acest timp, monitorizarea evenimentului se face de la distanţă, la sediul Poliţiei din oraşul Roznov fiind prezente două dubiţe ale DPIR şi una de la Jandarmerie.

CITEŞTE ŞI:

RADIOGRAFIE: Pe urmele celor mai temuţi interlopi ai Brăilei, oraşul considerat, cândva, al clanurilor mafiote

Ora 10.50: Poliţiştii şi jandarmi din Neamţ şi din judeţele învecinate au misiunea de a  monitoriza ultimul drum al lui Gheorghe Mararu.

În jurul orei 09.00, o coloană formată din zece dube de poliţie a plecat de la Poliţia Neamţ spre Roznov. Maşinile au trecut în vitează, cu sirenele pornite, prin centrul municipiului Piatra Neamţ. Pentru această acţiune au fost masate şi circa 200 de poliţişti din judeţele învecinate.

„La acţiune participă forţe de poliţie ajutătoare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bacău, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vaslui şi jandarmi de la Brigada Mobilă Bacău şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ", se arată în comunicatul de presă al IPJ Neamţ .

Acţiunea care a fost instituită oficial pentru perioada 16-19 noiembrie, este coordonată de comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu, adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ora 10.30: Zeci de curioşi s-au adunat în jurul casei în care e depus trupul lui Gheorghe Mararu

Coroane de flori, trăsura împodobită, BMW-uri, Tuareg-uri şi autoturisme Audi de ultimă generaţie, zeci de curioşi şi prieteni de-ai interlopului care vin să-i aducă un ultim omagiu. Aşa se desfăşoară ultimele două ore de dinaintea ceremonialului înmormântării lui Gheorghe Mararu, interlopul împuşcat pe 15 noiembrie într-o cafenea din Piatra Neamţ.

Vecinii din Roznov, oraşul natal al lui Gheorghe Mararu, au început deja să-şi facă apariţia în zona casei părinteşti a defunctului şi se strecoară printre maşinile parcate de cunoscuţii interlopului, care au venit să-i aducă şi ei un ultim omagiu. Trăsura care îl va duce pe ultimul drum a fost încărcată deja cu flori şi coroane mortuare.

Bogdan Mararu, fratele victimei, accidentat şi el în atacul armat de duminică, 15 noiembrie, îi întâmpină pe toţi cei ce vin la casa părintească, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Mararu.

Conform unor membri ai familiei, de la casa părintească până la cimitir, sicriul va fi dus cu o trăsură închiriată de la o firmă din Piatra Neamţ specializată în organizare nunţilor. Anterior, această trăsură a plimbat mirii cu dare de mână care au dorit să fie văzuţi într-un cadru romantic.

Conform aceloraşi rude, praznicul pentru pomenirea celui decedat este programat în două localuri din Roznov, iar mâncarea va fi adusă de la un restaurant din Piatra Neamţ, pentru 600 de persoane.

Este de aşteptat ca printre acestea să se afle numeroase nume din lumea afacerilor subterane prin care s-a învârtit defunctul, atât din Neamţ, cât şi din alte judeţe sau chiar Republica Moldova.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite