Piatra Neamț: Târgul de Paşte atrage numai curioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul Produselor Tradiţionale de Paşte inaugurat sâmbătă la Piaţa Centrală a atras mai mult curioşi decât cumpărători.

Producătorii veniţi din celălalt capăt al ţării spun că nu reuşesc să-şi acopere nici măcar costurile cu transportul.

„Am venit din Argeş până aici şi azi plecăm. Nu a meritat drumul. Înainte am fost la un târg la Bucureşti, acolo au mai mers vânzările, dar aici e slab tare. E prima dată când vin la Piatra Neamţ şi-mi pare rău că nu cumpără lumea", s-a plâns producătorul Dorin Munteanu.

Deşi preţurile sunt mai mici decât la târgurile anterioare, pietrenii spun că nu-şi mai fac aprovizionarea ca-n alţi ani.

„Nu sunt mai scumpe decât în piaţă. Caşul de oi e la 18 lei kilogramul, iar pastrama de oaie e 20 de lei. În piaţă, kilogramul de miel e 22 de lei şi mai şi scade la gătit. Oricum, am luat mai mult de poftă, că mai mult nu-mi permit", recunoaşte electricianul Daniel Bârsan.

Venită tocmai de la Bistriţa Năsăud, cu produse lactate, producătoarea Mariana Zimveliu speră ca vânzările să meargă măcar în ultimele două zile de târg.

„De Crăciun a mers chiar bine, acum nu prea. Sâmbătă am avut cumpărători, dar duminică, deşi lumea a avut liber şi a fost şi frumos afară, nu au venit prea mulţi. Poate de marţi încolo avem mai mulţi clienţi că se apropie sărbătorile", speră Mariana Zimveliu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite