Piatra Neamt: Stranierii reveniţi acasă sunt ţinta cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerşetorii din oraş au devenit din ce în ce mai agasanţi mai ales odată cu venirea acasă a pietrenilor plecaţi la muncă peste hotare.

Conform statisticii întocmite de Poliţia Comunitară, numărul celor care apelează la mila publică se apropie de 60, însă s-ar putea să fie chiar mai mulţi cerşetori pe străzile din oraş.

„Problema este că noi îi prindem, dar oamenii le iau apărarea şi tot la noi se răţoiesc. De când cu venirea acasă a celor peste hotare, oraşul a devenit Raiul pe pământ pentru cerşetori", a declarat Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare.

Puradeii, cei mai periculoşi

Unii cu o experienţă de câţiva ani petrecuţi pe străzi au învăţat deja că legea nu le poate face nimic şi profită din plin de naivitatea pietrenilor. Cei mai agresivi sunt copiii, care ştiu că măsurile împotriva lor sunt prea puţine. „M-am săturat de ei. Te urmăresc dacă nu vrei să le dai din prima şi încep să te şi înjure. E rău că mulţi le dau bani din milă şi aşa nu mai scăpăm de ei. Dacă ar fi să le dea un loc de muncă, garantat ar fugi toţi", crede farmacista Lăcrămioara Benea.

Deşi valoarea amenzilor pentru apelat la mila publică ajunge şi la 300 de lei, cerşetorii au învăţat deja că nu sunt solvabili, aşa că tratează cu indiferenţă orice avertisment.

„Cei mai mulţi se adună miercurea şi vinerea pe la bisericile din oraş. Din păcate, avem foarte mulţi din alte zone, precum Buhuşi, Bacău, Moineşti şi chiar trei pensionari din Vrancea, care sunt aduşi aici cu maşina. Oamenii sunt cei care încurajează fenomenul, fiind impresionaţi de vârsta unora", a adăugat Dumitru Crăescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite