Piatra Neamţ: Şomerii îşi caută locuri de muncă în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oferta AJOFM pentru februarie este favorabilă celor fără studii superioare
Oferta AJOFM pentru februarie este favorabilă celor fără studii superioare

Prima zi din luna februarie aduce o uşoară dezmorţire pe piaţa muncii din judeţ.

Deşi numărul locurilor de muncă vacante a crescut faţă de cel de lunile trecute, puţine sunt cele care oferă stabilitate şi pietrenilor cu studii superioare. Tot mai mulţi şomeri care trec pragul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă ăşi caută stabilitatea profesională peste hotare.

Am mai multe cunoştinţe care lucrează în străinătate şi vreau să plec şi eu. Am copii la şcoală pe care abia pot să îi mai cresc cu banii care se adună în casă la sfârşitul lunii. Cred că dacă plec, o să fie mai bine", spune optimist Ionel Trifescu, un fost constructor pietrean.

Angajatorii nemţeni caută barmani, agenţi de vânzări, bucătari, fochişti, mecanici auto şi un miner. Printre cele 105 locuri de muncă vacante înregistrate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ există şi şase posturi destinate absolvenţilor de studii superioare.

Am rămas fără serviciu şi nu pot să stau aşa. Am venit să văd oferta. Îmi notez ce mă interesează şi după aia mă duc să văd dacă vrea cineva să mă angajeze. Eu caut în construcţii", a spus Ioan Amarinei, de 38 de ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite