Piatra Neamţ: Şoferii, debusolaţi de preţul parcărilor cu plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorate pe 26 iulie, preţurile parcărilor cu plată din oraş încă dau dureri de cap şoferilor. Mulţi ştiu numai din auzite că s-ar fi scumpit, alţii spun c-au avut surpriza să afle pe propria piele, când au parcat în buricul târgului.

Citește și: Mașinile de lux, parcate după ureche

Înainte era un leu ora în orice colţ din oraş. În weekend-ul ăsta am parcat în faţa parcului din centru. Ştiam că nu se plăteşte în zilele de sâmbătă şi duminică, dar mi-a spus un amic că trebuie să achit 1,5 lei pentru o oră dacă ajung înainte de ora 14.00 în parcare", povesteşte studentul Laurenţiu Sârbu.

Dacă în cartierele mărginaşe şi în dreptul Pieţei Centrale, preţul parcărilor publice a rămas de un leu pentru o oră, în restul oraşului tarifele sunt stabilite în funcţie de zone. „În zona A, ultracentrală, care cuprinde parcarea de la hotel Central, cele de pe bulevardul Mihai Eminescu, cele din Piaţa Mihail Kogălniceanu şi de pe Ştefan cel Mare, o oră de staţionare costă 1,5 lei. Acelaşi preţ se aplică şi în zona B, adică pe bulevardele Decebal, Traian, strada Petru Rareş şi Judecătora Piatra Neamţ", a declarat Radu Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Staţionarea în parcările cu plată se plăteşte în intervalul orar 8.00 - 18.00, în timpul nopţii fiind gratuită, însă există nemulţumiţi, care cred că nu ar trebui să achite deloc. „Nu mi se pare normal să plătesc pentru câteva dungi trasate cu vopsea pe asfalt, însă recunosc că aşa nu ajung să mă cert cu ceilalţi şoferi pe un loc de parcare. Totuşi, aş vrea să ştiu de unde fac eu rost de 75 de bani ca să achit o jumătate de oră în centru", a spus ospătarul Florin Ichim.

O altă surpriză pentru pietreni ar putea apărea în momentul în care se va majora şi tariful de ridicare a maşinii. Dacă până acum şoferii indisciplinaţi plăteau 200 de lei pentru a-şi recupera autoturismul, în viitor s-ar putea să scoată 350 de lei din buzunar.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite