Piatra Neamţ: Sindicaliştii, speriaţi de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi, iniţial, câteva sute de nemţeni îşi anunţaseră participarea la mitingul de protest, astăzi numai 200 de oameni au scandat în faţa Prefecturii Neamţ.

Poliţişti, angajaţi din Administraţie şi metalurgiştii de la Roman s-au adunat în această dimineaţă la mitingul de protest din faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Neamţ.

image

Numărul protestatarilor s-a apropiat de 200, deşi, iniţial, cifra vehiculată era cu mult mai mare, însă vremea de afară pare să-i fi speriat pe mulţi.

Sindicaliştii au cerut stabilirea salariului minim garantat în plată la 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare şi modificarea Legii inspecţiei muncii. Totodată, aceştia s-au opus creşterii vârstei de pensionare şi modificării modului de calcul al pensiei.

image

Dacă protestul de azi nu va avea succes, membrii „Cartel Alfa" sunt hotărâţi să meargă mai departe. Astfel, în fiecare zi, până pe 24 septembrie inclusiv, sindicaliştii din Sănătate, Educaţie şi Poliţie vor organiza, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, mitinguri de protest, care vor putea culmina cu greva generală.

CITEȘTE ȘI

Bacău: Bugetarii afiliați sindicatului Cartel Alfa pichetează Prefectura (VIDEO)

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite