Piatra Neamț: Semafoarele de la „Orion“ înlocuite cu rond giratoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei au discutat în ultima şedinţă oportunitatea dirijării celei mai mari intersecţii din cartierul Dărmăneşti după regula de sens giratoriu.

În opinia edililor, transformarea zonei intens circulate după noile reguli ar duce la fluidizarea traficului pe străzile Mihai Viteazu şi 1 Decembrie 1918.

„Soluţia este în studiu, dar discuţiile sunt deja în stadiu avansat. Acum trebuie analizate detaliile tehnice precum dimensiunea şi poziţionarea rondului, deoarece intersecţia este traversată şi de maşinile de trafic greu care intră în oraş dinspre Târgu Neamţ", spune Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al primăriei Piatra Neamţ.

După modelul sensurilor giratorii înfiinţate în ultimii doi ani în oraş, şi intersecţia din zona „Orion" va fi amenajată cu balize din plastic, urmând să fie testată de şoferi o perioadă de timp.

„Până acum au fost înlocuite balizele în intersecţiile de la «Căprioara»,  «Vănătorul şi Pescarul», şi se lucrează la defintivarea construcţiei din pavele şi ronduri cu pământ în zona Spitalului", mai spune purtătorul de cuvânt al primăriei.

Înfiinţarea unui sens giratoriu în centrul cartierului Dărmăneşti ar înlătura şi disconfortul pe care îl resimţeau pietonii în lunile de vară. Anul trecut, când traficul în oraş era insuportabil din cauza maşinilor conduse de «stranieri» şi turişti, edilii au scos din funcţiune semafoarele de la Orion, dar pietonii traversau cu frică intersecţia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite