Piatra Neamţ: Reprezentanţii Locato şi cei ai E.On Gaz se întâlnesc azi pentru negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei sferturi din oraş a rămas fără apă caldă după ce E.On Gaz a anunţat că va sista furnizarea gazului metan către centralele ce deservesc asociaţiile de proprietari cu datorii.

Citeşte şi:

Gigacaloria, mai scumpă începând cu săptămâna viitoare

În urmă cu o săptămână, E.On Gaz a trimis o adresă societăţii de termoficare Locato prin care anunţa că va sista furnizarea agentului termic către centralele termice arondate asociaţiilor cu datorii. Planul a fost pus acum în aplicare, 135 de centrale, din cele 165 care aparţin de Locato, având robinetul de gaz metan sigiliat.

Deşi au mai avut astfel de experienţe şi în anii trecuţi, când mii de pietreni s-au spălat o vară întreagă la lighean, decizia de acum a fost cea mai drastică. „Nu a fost niciodată atât de critic. E prima dată când ne confruntăm cu o situaţie atât de gravă. Înainte se sista la marii datornici, acum sunt numai 30 de centrale care mai funcţionează dintr-un total de 165", a declarat Nicolae Mazilu, directorul societăţii Locato.

Datoria avută de asociaţiile din Piatra Neamţ către Locato se ridică la 1,5 milioane de lei, însă datoria societăţii de termoficare către E.On Gaz ajunge la 4,5 milioane de lei. „Nu ştiu ce vom face de această dată. Astăzi, la ora 10.30, este stabilită o întâlnire cu cei de la E.On Moldova şi E.On Gaz. Noi avem o datorie de 4,5 milioane de lei către E.On Gaz, iar, conform convenţiei de eşalonare încheiate în luna iunie, trebuie s-o achităm în tranşe lunare a câte 1,5 milioane de lei", a adăugat Nicolae Mazilu.

Trei sferturi din oraş se spală acum la lighean, pe lângă răii-platnici suferind şi cei care nu au restanţe la întreţinere.

 

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite