Piatra Neamţ: Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest final de săptămână, pietrenii se pot bucura de ultimele spectacole din cadrul Fetivalului de Teatru sau pot opta pentru deschiderea noii stagiuni de la Facultatea de Muzică.

Regal teatral la Piatra Neamţ

În ultimele două zile de Festival, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi în incinta Teatrului Tineretului, la trei spectacole la gradene.

Vineri, începând cu ora 17.00, Yorick Studio din Târgu Mureş vă propune piesa „20/20" de Gianina Cărbunariu, iar la ora 22.00, Théâtre du Bourg-Neuf vă invită la „Cartea viţelului" de Codrina Pricopoaia, în regia lui Dominique Fataccioli.

Sâmbătă, la ora 11.00, actorii pietreni vă propun spectacolul „OO!", o creaţie colectivă după Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija.

Preţul unui bilet la gradene este de 30 de lei. Finalul Festivalului de Teatru la Piatra Neamţ va fi marcat sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, cu decernarea premiilor la „Pledez pentru tine(ri)", urmată de spectacolul „Sufletul. Puncte de veghere" de Dimitre Dinev, în regia lui Radu Afrim.

Recital de pian la Liceul de Artă

Facultatea de Muzică Piatra Neamţ deschide stagiunea artistică 2010 - 2011 în această seară, începând cu ora 18.00, la Liceul de Artă „Victor Brauner" cu un recital de pian susţinut de pianista franceză Lorène de Ratuld.

Născută în anul 1979, pianista a beneficiat de o bogată pregătire muzicală la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris, unde i-a avut ca profesori pe: Brigitte Engerer şi Jean-François Heisser la pian, pe Christian Ivaldi la muzică de cameră şi pe Anne Grappotte la acompaniament vocal. În  2000 a primit Premiul „Le Prix de Piano", iar în 2003 a câştigat al cincilea premiu al concursului de pian „Seiler".

Între anii 2004-2005, Academia Internaţională de Muzică Maurice Ravel din Saint-Jean de Luz i-a decernat mai multe premii, printre care: Premiul Academiei, Premiul oraşului Ciboure, Premiul Muzelui Bonnat.

În această seară, melomanii pietreni vor putea asculta lucrări din creaţia compozitorilor: Claude Debussy, Maurice Ravel, Nadia Boulanger, Karol Beffa. (foto: Lorène de Ratuld)

Fotbal la complexul de lângă Piaţa Centrală

Copiii şi adulţii care nu se mulțumesc să privească fotbalul la TV, pot încerca să se distreze în acest sfârşit de săptămână la un meci alături de prieteni. În cadrul complexului sportiv de lângă Piaţa Centrală, iubitorii balonului rotund se pot bucura de un teren sintetic cu o suprafaţă de joc generoasă.

Închirierea terenului pentru 60 de minute în timpul zilei costă 100 de lei. Pe timp de noapte, când este folosită nocturna, preţul pentru o oră de fotbal pentru un grup este de 150 de lei. În weekend oferta este mai avantajoasă. Cei care închiriază terenul primesc o jumătate de oră gratuit.

Complexul este deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, însă pentru a beneficia de ofertă, cei interesați trebuie să rezerve terenul cu cel puțin o zi înainte.   

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite