Piatra Neamț: Reabilitare termică cu cântec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare termică a blocului D5 de pe strada Mihai Eminescu au intrat în impas. Doar o treime din ele au fost realizate, deşi termenul de execuţie a expirat la 25 august.

Conform proprietarilor, au fost placate cu polistiren faţadele laterale şi spatele, unde nu a fost nevoie de o schelă specială, care să fie montată în consolă, aşa cum este nevoie la faţada principală. „Cea mai mare problemă este să nu ne prindă o nouă iarnă cu lucrările neterminate", a spus Victor Dogariu, proprietarul unui apartament din acest bloc şi unul dintre membrii Comitetului Asociaţiei de proprietari 3 Centru.

Proprietarii apartamentelor se plângă de disconfortul prelungit cauzat de organizarea de şantier, dar şi de faptul că nu au fost montate glafuri exterioare la ferestre. „Era normal să se pună glafuri şi la exterior, aşa cum au fost montate la interior", a fost de părere Victor Dogariu. Acesta mai spune că a existat o comunicare foarte deficitară cu reprezentanţii primăriei care se ocupă de această lucrare. „Nici acum nu am aflat de ce reabilitarea blocului nostru costă mult mai mult decât blocul vecin. De o lună aştept fără succes să mi se spună cât costă izolarea unui metru pătrat de perete de bloc şi cât costă un metru pătrat de termopan, ca să îmi pot calcula costurile", a încheiat Dogariu.

Reabilitarea blocului D5 a început la 25 august 2009, nemulţumind locuitorii lui din cauza unor modificări de preţuri pentru care nu au primit explicaţii. „Preţurile reabilitării blocurilor D1 şi D5 au fost modificate, după licitaţie, în plus cu 62.288,49 lei în cazul lui D5 şi în minus cu 404.252,14 lei în cazul lui D1, deşi ele sunt identice", a precizat, la vremea respectivă, Dumitru Horhogea, preşedintele Asociaţiei de proprietari 3 Centru.

Primăria Piatra Neamţ, cofinanţator alături de Guvern al reabilitării blocului, a desemnat firma CMI Urban să se ocupe de această problemă. „Am reziliat contractul cu firma Estensio Corporation şi l-am cesionat firmei Glass Confort. Aceasta din urmă şi-a luat angajamentul ca în maxim două luni să termine lucrările", a declarat Ioan Olaru, directorul Companiei Municipale de Investiţii Urban.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite