Piatra Neamţ: Proprietarii de magazine speră să-şi atragă clienţii cu reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi luna august presupune promoţii şi reduceri de sezon, încercările de revigorare a afacerilor proprii de către proprietarii de magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte din oraş par să fie insuficiente.

Clientele se lasă încă aşteptate, iar produsele riscă să rămână pe stoc până în sezonul viitor. „Lumea nu mai cumpără ca în alţi ani. Noi am redus şi până la 50%, încă clientele se lasă încă aşteptate. Am mai avut câteva dintre doamnele care s-au întors acum în ţară, dar în rest nu ne putem bucura cu vânzări ca în anii trecuţi", a spus vânzătoarea Lavinia Turcu.

Pietrenii spun că, în ciuda reducerilor, preţurile li se par în continuare cam mari şi nu-şi pot permite să cumpere. Nici marfa din magazine nu pare să fie pe gustul celor care vor să profite de preţurile micşorate. „Anii trecuţi erau mai multe magazine, dar acum nici nu ai de unde să alegi. Am văzut câteva reduceri prin oraş, dar sunt puţine şi nici nu găsesc haine de mărimi mai mari. E bine că se fac, dar ar fi şi mai bine dacă ar exista mai multe magazine şi dacă ar aduce marfă pe toate gusturile şi mărimile", crede funcţionara Magdalena Pârvu.

Oferta judeţelor vecine, atracţia pietrenilor

Varianta preferată de marea majoritate a pietrencelor amatoare de shopping este oferta magazinelor second hand, iar cele cu dare de mână fac naveta spre judeţele vecine. „Am fost acum la Bacău şi mi-am cumpărat de acolo la reduceri. Mai merg şi la Suceava şi aşa chiar găsesc haine care să-mi placă. La noi am mai găsit câte ceva, dar au rămas prea puţine magazine în oraş. Prefer să dau bani pe benzină şi să-mi iau ceva ce-mi place", a spus studenta Irina Mancaş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite