Piatra Neamţ: Proiecţii de filme în vârful muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua seară a festivalului „Filmul de Piatra" i-a provocat pe spectatori la o experienţă inedită: vizionarea proiecţiilor pe masivul Cozla.

„Din motive financiare, anul acesta nu am avut cum să organizăm o a doua ediție, dar am transformat problema financiară în concept: o sărbătoare a filmului în aer liber, fără competiție, dedicată publicului", a declarat Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.

image

Iar conceptul a prins în rândul publicului tânăr, aproape 200 de spectatori făcându-şi loc sâmbătăt seara în jurul ecranului destinat proiecţiilor. „Este bine că s-au gândit şi nu au taxat drumul cu telegondola, aşa că am venit şi noi la film pe munte. Din păcate, spaţiul e cam mic şi s-au ocupat locurile deja, dar mi-am luat un scaun de la terasă şi am rezolvat problema. Mi-ar plăcea să se repete proiecţiile în aer liber", crede Elias Debs, elev în clasa a XI-a.

image

Startul evenimentelor de pe Cozla a fost dat la ora 17.00, cu spectacolul „Lecţia" de Eugen Ionescu, susţinut de trupa „Infinit" din Târgu Jiu. După aceea, publicul a asistat la un concert „Sophisticated Lemons", pe platoul de pe Cozla, şi la un spectacol multimedia.

image

După ora 20.00, pe ecranul amplasat în vârful masivului Cozla au rulat cele mai bune filme de animaţie, câştigătoare ale festivalului Animest.

În această seară, în schimb, evenimentele vor fi găzduite de sala „Calistrat Hogaş" din Consiliul Judeţean Neamţ, din cauza ploii care nu permite proiectarea filmelor în aer liber.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite