Piatra Neamţ: Proiectele Pietonalului expuse în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a organizat o expoziţie cu toate proiectele participante la concursul de propuneri urbanistice „Amenajarea Pietonalului Piaţa 22 decembrie".

Proiectele, expuse la Punctul de Informare Turistică din Parcul Tineretului, pot fi văzute astăzi şi vor mai putea fi studiate şi în perioada 27 - 29 aprilie, în intervalul orar 12.00 - 16.30.

Organizarea unei expoziţii cu planşele prezentate de participanţi era menţionată şi în regulamentul concursului, iar edilii au considerat că foişorul din parc este cea mai bună locaţie pentru ca proiectele să fie studiate de cât mai mulţi pietreni. Vizitatorii vor putea consulta memoriile de arhitectură ale fiecărui proiect, motivarea juriului pentru versiunea aleasă câștigătoare și vor putea obține mai multe informații de la un reprezentant al Direcției Urbanism din cadrul Primăriei.

În urma unei contestaţii, câştigătorul concursului a fost desemnat proiectul firmei bucureştene Igloo Architecture, al cărei concept de realizare a pietonalului este „plutăritul pe Bistriţa". Proiectul prevede pavarea traseului cu benzi de granit în mai multe tonuri de gri, simbolizând valurile râului, şi inserarea unor pavilioane şi piese de mobilier finisate cu lemn care plutesc izolat sau în grupuri pe suprafaţa pietonalului. „Alegerea lemnului ca material de finisare face referire atât la tradiţia plutăritului, cât şi la conceptul adoptat prin Masterplanningul Turistic al oraşului - «Civilizaţia Lemnului»", se arată în motivarea bucureştenilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite