Piatra Neamţ: Proiect de informatizare semnat de ministrul Comunicaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii vor avea la dispoziţie 7 infochioşcuri conectate la sistemul de plăţi şi informare online, amplasate în principalele puncte din oraş.

Proiectului finanţat din fonduri europene şi derulat prin Ministerul Comunicaţiilor, prevede ca prin echipamentele IT să le fie furnizate pietrenilor informaţii cu referire la situaţia taxelor şi impozitelor locale, precum şi stadiul cererilor şi sesizărilor depuse online, sau la adresa Primăriei.

„Alte facilităţi vor fi eliberarea certificatelor de atestare fiscală, depunerea  declaraţiilor şi eliberarea adeverinţelor privind Registrul Agricol. Oamenii vor putea face solicitări pentru înscrierea în audienţe la primărie sau îşi vor putea elibera autorizaţii privind transportul în regim de taxi", a spus Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor.

La semnarea contractului de finanţare de la sediul primăriei, demnitarul a precizat că doar 22 de proiecte depuse de autorităţile locale au fost declarate eligibile în vederea accesării fondurilor, dintr-un total de 200 de solicitări.

„Proiectul de la Piatra Neamţ are o valoare totală de 5,7 mioane de lei din care contribuţia eligibilă nerambursabilă este de 4,5 milioane de lei. Contribuţia proprie este de 93.303 lei, adică 2% din valoarea totală a proiectului, iar 1,1 milioane de lei îl reprezintă TVA-ul", a spus primarul Gheorghe Ştefan.

Primăria a solicitat déjà o prefinanţare de 1, 39 milioane de lei, adică 30% din totalul eligibil al proiectului.

Perioada de implementare este de 18 luni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite