Piatra Neamţ: Prima stradă de promenadă pentru pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primăvară, edilii vor să interzică circulaţia rutieră în Piaţa 22 Decembrie pentru a organiza primul pietonal din oraş.

Ca să modifice structura zonei centrale a urbei, autorităţile au demarat deja procedura de elaborare a Planului urbanistic zonal. „Porţiunea care va fi amenajată ca pietonal va fi reprezentată de strada care leagă Bulevardele Decebal de Republicii. Mai exact, zona dedicată pentru promenadă va fi cuprinsă între dispensar şi ieşirea spre Bulevardul Decebal", spune Gabriel Muraru, şeful Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Atmosferă de epocă pentru plimbările pietrenilor

Pentru ca zona să fie adecvată plimbărilor, edilii trebuie să devieze traficul rutier şi să găseasă soluţii pentru parcările de reşedinţă ale proprietarilor de maşini. De asemenea, va fi desfiinţată o parcare cu plata orară care devine inutilă în condiţiile date. „E binevenită o astfel de stradă liberă de traficul maşinilor în oraş, dar trebuie şi câteva obiective care să te atragă să te plimbi. Pe acea stradă sunt o şcoală, o biserică şi un lanţ de magazine", spune pietreanca Mihaela Voinea.

Conform proiectului, strada urmează să fie pavată în întregime, va fi amenajată cu spaţii comerciale, cafenele şi mobilier stradal propice unei zone de promenadă. „Vor fi înfiinţate terase, faţadele construcţiilor vor fi refăcute pentru a crea o atmosferă plăcută, cu aer de epocă, dar adaptată zilelor noastre. În faţa şcolii va fi amplasată statuia Micii Sirene donate oraşului de regina Danemarcei", mai spun reprezentanţii primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite