Piatra Neamţ: Preţurile brazilor şi a cărnii de porc înainte de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târgul de sezon din Piaţa Centrală, kilogramul de şoric este vândut cu 70 de lei
La târgul de sezon din Piaţa Centrală, kilogramul de şoric este vândut cu 70 de lei

Cei care nu au apucat încă să-şi facă proviziile pentru Crăciun îşi pot planifica acum bugetul în funcţie de preţurile produselor de sezon.

Cele mai costisitoare rămân mâncărurile de Sărbători, preţurile cărnii de porc din magazine variind în funcţie de producător.

Astfel, pentru un kilogram de pulpă de porc, pietrenii trebuie să-şi pregătească între 15 şi 17 lei, iar pentru unul de piept de porc 13 - 16 lei. Costiţa este vândută cu 12 - 14 lei kilogramul, însă varianta mai ieftină rămâne porcul viu, din târguri sau de la persoanele fizice, preţul pentru un kilogram variind între cinci şi opt lei.

La târgul de sezon, din Piaţa Centrală, kilogramul de şoric este vândut cu 70 de lei.

Cei care au adoptat moda americană şi preferă curcanul pe masa de Crăciun vor plăti între 17 şi 20 de lei kilogramul.

Bradul de Crăciun, între 10 şi 300 de lei

Preţurile brazilor din piaţă variază între 30 şi 300 de lei

În funcţie de preferinţe, pietrenii vor plăti pentru pomul de iarnă între 10 şi 300 de lei. Cele mai ieftine variante rămân cele propuse de Romsilva, însă nici ofertele florăriilor nu sunt de ignorat de cei care nu vor un brad de trei metri.

Romsilva are brazi cu înălţimi cuprinse între 0,7 şi 1,3 metri la 20 de lei bucata, între 1,3 şi 2 metri la 25 de lei bucata şi între 2 - 3 metri la 30 de lei bucata. Molizii de 0,7 - 1,3 metri costă 10 lei, cei de 1,3 - 2 metri ajung la 15 lei, iar preţul pentru un molid cu înălţimea cuprinsă între 2 şi 3 metri este de 20 de lei. Dacă vreţi un molid la ghiveci, cu o înălţime aproximativă de un metru, veţi plăti 37 de lei.

Bradul caucazian, din magazine sau florării, este vândut cu 30 de lei dacă are 1,25 metri, şi cu 60 de lei dacă ajunge la 2 metri. Brazii fără rădăcină, montaţi în ghivece, cu o înălţime de jumătate de metru costă 30 de lei.

În pieţe, preţurile variază între 30 şi 300 de lei, în funcţie de înălţimea şi desimea bradului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite