Piatra Neamţ: Preşedintele CJ este împotriva taxelor din Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Pruteanu a cerut Consiliului de Administraţie a instituţiei să anuleze taxa de trei lei solicitată pietrenilor la internarea în spital.

La mai puţin de o lună de la preluarea unităţilor spitaliceşti din judeţ de către Consiliul Judeţean Neamţ au apărut şi primele nemulţumiri administrative. Vasile Pruteanu, şeful CJ Neamţ a cerut astăzi suspendarea taxei de trei lei, solicitată de administratorii SJU pacienţilor care se internau în spital. Taxa era valabilă de mai bine de două luni.

"Am aflat cu surprindere, din presă, că un pacient care se internează trebuie să plătească acei 3 lei. I-am rugat pe membrii Consiliului de Administraţie să se pună în locul pacientului care plăteşte deja asigurarea de sănătate şi să găsească alte soluţii pentru realizarea veniturilor proprii", a declarat Vasile Pruteanu.

Deşi preşedintele CJ este de accord cu faptul că taxele pot rotunji veniturile lunare ale spitalelor, solicită Consiliului de Administraţie a Spitalului ridicarea taxelor care împovărează pacienţii.  

"Trebuie găsite alte soluţii de finanţare a noilor achiziţii, pentru că cei asiguraţi în sistemul public plătesc destule dări", a completat şeful CJ.

Deocamdată Consiliul de Administraţie al Spitalului nu a dat niciun răspuns la solicitarea trimisă de reprezentantul Consiliului Judeţean.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite