Piatra Neamt: Portret/ Ştefan Bulbaşa se luptă să obţină centura neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bulbaşa
Ştefan Bulbaşa

În cei trei ani de când practică artele marţiale, băiatul a reuşit să-i impresioneze pe arbitrii şi pe antrenorii de karate.

Începuturile la şcoală au coincis pentru Ştefan cu debutul în cariera sportivă şi cu stabilirea familiei la Piatra Neamţ. După ce s-a mutat în oraşul de sub Pietricica, copilul a practicat două sporturi: nataţia şi artele marţiale.


„Am făcut în paralel şi înot şi karate timp de jumătate de an. O zi mergeam la antrenamentele de la piscină, o zi la sală. Programul a devenit prea încărcat pentru că mai era şi şcoala şi am ales să rămîn doar la arte marţiale“, spune Ştefan. În ultimele două sezoane, băiatul s-a remarcat în competiţiile de arte marţiale la care a participat.


Visează să aibă centura neagră


În această perioadă a câştigat medalii la toate cele 12 întreceri interne din calendarul Campionatelor Naţionale. În plus, anul trecut a obţinut locul II, respectiv III la probele de kumite individual şi kata din cadrul Campionatelor Europene de la Montecatini Terme, Italia. „În cei trei ani de când fac arte marţiale am ajuns la centura albastră, şi sper ca până termin şcoala generală să obţin şi centura neagră“, spune băiatul care mai are de făcut doi paşi până să-şi împlinească visul.


Anul acesta, băiatul a cucerit locul I la kumite individual la Naţionalele de la Timişoara. „După timpul regulamentar de luptă scorul era 0-0, şi s-au dictat prelungiri. Am punctat primul şi am câştigat”, mai spune Ştefan.

întrebări şi răspunsuri


Cum se împacă şcoala şi sportul de performanţă?
Încerc să mă ţin şi de şcoală şi de antrenamente chiar dacă, uneori, trebuie să trag mai tare ca să recuperez la clasă. Anul acesta am fost ales şeful clasei la băieţi prin vot. Ca să pot participa la concursuri, găsesc înţelegere şi sprijin şi din partea domnului învăţător.  


Cum te-ai adaptat la noul oraş?
Nu am avut nicio problemă să mă integrez. Cred că sportul m-a ajutat să-mi fac noi prieteni, să mă adaptez într-o perioadă scurtă de timp. Am ajuns din întâmplare la sală, după ce am văzut un afiş în care se anunţau înscrieri la clubul de arte marţiale.

profil
născut. 10 octombrie 2000 la Iaşi.
studii. Este elev în clasa a IV-a la Şcoala nr. 3 din Piatra Neamţ.
familie. Este singur la părinţi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite