Piatra Neamţ: Portret/ Laura Leşovschi calculează viaţa în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenoarea a urmat o facultate cu profil real, a ales meseria de economist, dar îşi dedică timpul liber dansului. Copiii pregătiţi de ea se întorc cu medalii de la competiţii.

Sportul este cuvântul de ordine pentru familia Laurei. Fratele ei a făcut handbal de performanţă şi a fost un adevărat model pentru Laura Leşovschi.
„Când am ajuns în Iaşi, la facultate, am văzut un afiş cu lecţii de dans şi m-am dus mai mult din curiozitate. Pasiunea exista de dinainte, dar abia atunci mi-am dat seama că asta vreau să fac“, îşi aminteşte pietreanca.


S-a îndrăgostit de dans în timpul facultăţii


În toţi anii de facultate a urmat cursuri de dans sportiv la Casa de Cultură din Iaşi, a participat la concursuri naţionale şi s-a simţit ca în familie alături de colegii din echipă. „Au fost nişte ani minunaţi şi pot să spun că atunci m-am format ca dansator. Din păcate, revenirea acasă a însemnat nişte ani de pauză, timp în care m-am angajat ca economist în Piatra Neamţ. Mi-am întemeiat o familie şi am lăsat pasiunea pe locul al doilea“, povesteşte Laura Leşovschi. În anul 2002, însă, pasiunea s-a dovedit a fi mai puternică decât orice altceva. Insuflându-i şi soţului dragostea pentru dans, Laura s-a gândit să înfiinţeze propriul club de dans sportiv în Piatra Neamţ, fără a renunţa, totuşi, la cariera de economist.

„Am început să căutăm şi copii şi adulţi care să vrea să facă dans sportiv. Am creat clubul, iar denumirea am vrut să fie una simplă, aşa că am pus iniţialele noastre şi ale fetiţei: Laura, Ilinca şi Alexandru“, a spus antrenoarea. Paşii de început nu au fost uşori, dar, treptat, Laura şi Alexandru au reuşit să afilieze clubul la Federaţia Română de Dans Sportiv, iar primele rezultate nu au întârziat să apară. „Am renunţat la orele de dans cu adulţi şi am preferat să antrenăm copii pentru că ei chiar vor să facă performanţă. Au câştigat numeroase concursuri şi pot să spun că abia atunci am avut satisfacţia lucrului bine făcut, iar privirile copiilor sunt cea mai mare mulţumire pentru noi“, a adăugat Laura Leşovschi.


„E o muncă ce-ţi aduce întotdeauna satisfacţii“


Copiii au devenit familia Laurei, alături de propria fetiţă, care a urmat şi ea exemplul mamei şi a urcat deja pe podium la concursurile de dans. „Este mult mai uşor să fi învăţăcel, aşa cum eram în facultate, decât să fii instructor. Mai ales cu micuţii e greu. Trebuie să-i captezi, să-i faci să le placă şi abia după aceea poţi să te bucuri de atenţia şi de talentul lor. Nu este uşor, dar este o muncă ce ne aduce întotdeauna satisfacţii“, spune  antrenoarea.
Printre nemulţumirile Laurei Leşovschi se numără faptul că numele clubului din Piatra Neamţ a ajuns să fie cunoscut în întreaga ţară, mai puţin în propriul oraş.

întrebări şi răspunsuri
Cum te văd colegii economişti?
Spre surprinderea mea, sunt apreciată şi chiar am ajuns mai cunoscută ca profesor de dans decât dacă aş fi fost un economist eminent. Am avut colegi care au venit la concursurile copiilor noştri şi care şi-au dat seama cât de greu este să-i formezi, iar acest lucru i-a făcut să mă respecte şi mai mult.
Cum se schimbă copiii care învaţă dansul sportiv?
Am văzut evoluţia chiar la Ilinca, fiica mea. Copiii scapă de timiditate. Trupul li se dezvoltă armonios, sunt mai muzicali, la serbările şcolare au mai puţine emoţii. Dansul formează şi disciplinează, dovada fiind şi foştii noştri elevi care au ales deja să facă o carieră din dans.

ce-i place
„Deşi nu am prea mult timp liber, mă relaxează foarte mult plimbările cu familia. De fiecare dată când am posibilitatea, încerc să călătoresc în străinătate. În rest, încerc să-mi petrec foarte mult timp alături de cei dragi şi să îmbin utilul cu plăcutul“, povesteşte Laura.

ce nu-i place
Unul dintre lucrurile care o scot din sărite pe Laura Leşovschi este traficul aglomerat. „Nu suport aglomeraţia, nesimţirea din trafic şi mă oboseşte foarte mult o zi petrecută pe drumuri. Totodată, recunosc că nu-mi plac nici oamenii care nu sunt verticali ori care nu spun sincer ceea ce gândesc“, spune instructoarea.

profil
născută. 21 septembrie 1974, Târgu Neamţ.
studii. Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea „A.I. Cuza“ din Iaşi.
familie. Căsătorită, are o fetiţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite