Piatra Neamţ: Poliția locală moșită prin votul consilierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleșii pietreni sunt chemați să aprobe în ședința de Consiliu de mâine actul oficial de naştere al Poliției Locale.

Chiar dacă atribuțiile pe linie de ordine publică rămân aceleași, trecerea de la „comunitari" la polițiști locali nu reprezintă doar o chestiune de formă.

„Cresc competențele în domeniul controlului și al acțiunilor pe care le putem efectua în domenii unde activau departamentele specializate ale primăriei. Vom putea efectua verificări în domeniul comerțului, al transportului local, disciplina în construcții sau protecția mediului. La circulație avem competențe în sancționarea opririlor, staționării, la trafic greu și pietonal", spune directorul executiv Dumitru Crăescu.

Poliţia locală a suferit deja o restructurate masivă anul trecut după ce mai mult de jumătate din efective au fost reduse. Din cei 134 de agenţi care au dat examen, în structura locală de poliţie au mai rămas doar 50 de persoane, dintre care două cu funcţii de conducere.

Deficitari la logistica de intervenție

Pietrenii nu consideră important numărul agenţilor, ci mai degrabă activitatea pe care o prestează în serviciul comunităţii. „Contează cât de operativ intervin și nu cât de mulți sunt", spune laboranta Violeta Pascaru.

Din acest punct de vedere, poliţiştii locali par să fie descoperiţi din moment ce nu au în dotare decât o maşină uzată şi patru motoscutere pe care nu le pot folosi pe drumurile publice, ci doar în perimetrul ştrandului. „Dotarea cu armament letal şi neletal este asigurată, la fel şi ţinuta nouă de iarnă primită în decembrie. Am cerut să ni se asigure un sistem de comunicații și trei maşini necesare pentru intervenţii", mai spune şeful Poliţiei Locale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite