Piatra Neamţ: Poleiul, stăpân pe străzile lăturalnice din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii fac adevărate exerciţii de echilibristică pe străzile din cartiere. Dacă în centru carosabilul este curăţat din oficiu Publiserv, pe străzile lăturalnice angajaţii societăţii intervin numai dacă sunt chemaţi.

„Se intervine numai la solicitarea pietrenilor. Aceştia trebuie să apeleze la numărul de dispecerat al Publiserv, 0748.213100, iar societatea va trimite echipajele în zonă pentru înlăturarea poleiului", a declarat Ludmila Armaşi, din cadrul Serviciul de Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

Însă puţini pietreni ştiu cum pot scăpa de patinoarul de pe străzile din cartiere. „În faţa blocului am ieşit cu vecinii să curăţăm poleiul, dar pe străzile din Precista, unde stau eu, faci patinaj de nevoie. Eu am crezut că intervin cei de la primărie, nu ştiam că trebuie să sun ca să-i chem", a ridicat din umeri economistul Marius Pâslaru.

Dovadă sunt şi sesizările primite de cei de la Publiserv până acum. „Abia pe 6 ianuarie am primit prima solicitare, pe strada Castanilor, şi echipele au împrăştiat material antiderapant. Totodată, s-a intervenit şi în sensul giratoriu de la spital, pentru îndepărtarea stratului de gheaţă", a precizat Domniţa Voloseţchi, dispecer de serviciu la Publiserv.

Societatea Publiserv curăţă sensurile giratorii şi podurile din oraş, iar Salubritas intervine pentru îndepărtarea poleiului de pe trecerile de pietoni, podurile de peste Cuiejdi şi scările de la Teatru ori de pe bulevardul Traian. În schimb, de zonele de acces din faţa spaţiilor comerciale ori a scărilor de bloc sunt responsabili fie patronii magazinelor, fie asociaţiile de proprietari, iar cei care au uitat să cureţe poleiul au fost sancţionaţi deja de poliţiştii locali.

„În perioada 30 decembrie 2010 - 5 ianuarie 2011, am aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.500 de lei către societăţile comerciale care nu au curăţat zăpada şi poleiul din faţa magazinelor", a menţionat Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite