Piatra Neamț: Pietonii, din nou în siguranță pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii ar fi dorit ca în zona intersecției de la Orion să fie amplasat un sens giratoriu pentru a fluidiza traficul. Pentru că pietonii nu erau în siguranță, Primăria a decis ieri repunerea în funcțiune a semafoarelor.

Având în vedere incidentele din ultimele zile, în care trei pietoni au fost accidentați grav pe trecere, iar unul și-a pierdut viața călcat de o mașină chiar pe trotuar, Primăria Piatra Neamț a decis repunerea în funcțiune a semafoarelor din fața complexului comercial Orion.

Accidentați pe zebră

Semafoarele din Dărmănești fuseseră oprite de mai bine de trei luni, atunci când au fost demarate lucrările de canalizare pe strada 1 Decembrie 1918. Deși pietrenii sesizaseră în nenumărate rânduri pe siteul oficial al Primăriei necesitatea unei măsuri pentru siguranța pietonilor din zonă, a fost nevoie de trei accidente grave pentru a schimba situația.

S-a decis reiinstalarea semafoarelor pentru că este o zonă intens circulată și pentru că traficul devenise un periol pentru pietoni", a declarat Radu Tudor, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamț.

Deși unii pietreni au fost de părere că un sens giratoriu amplasat în intersecția de la Orion ar fluidiza circulația, traficul de mare tonaj din zonă face acest lucru imposibil. „Mașinile mari care circulă pein acea intersecție s-ar bloca în giratoriu și i-am pune și mai mult în încurcătură. Este normal ca în această perioadă zona să fie mai aglomerată, odată cu venirea stranierilor acasă", a completat Radu Tudor.

Pietrenii, locuitori în Dărmănești,  sunt mulțumiți că șoferii opresc acum la culoarea roșie. „Măcar așa știm cu toții când avem voie să trecem și când nu. Înainte, chiar dacă eram pe zebră, șoferii ne claxonau și ne huiduiau de parcă noi nu avem dreptul să ne deplasăm", a spus Ioana Pașcu, consultant vânzări.

Singura categorie de șoferi care nu s-au enervat stând la cozile formate la semafoarele nou repornite sunt taximetriștii nemțeni. „Mica înțelegere" care funcționa înainte între șofer și pieton puteau să îi coste permisul de conducere, dacă un echipaj de poliție supraveghea zona. „Am un coleg care a rămas fără permis pentru că Poliția a înțeles că un pieton care era în apropierea unei treceri de pietoni vrea să traverseze. Fără semafoare riscăm cu toții să rămânem pietoni", a spus Bogdan Fodor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite