Piatra Neamţ: Piaţa en-gros, revigorată de pregătirile pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitată de pietreni în ultima perioadă, piaţa en-gros din zona staţiei de salvare a revenit în centrul atenţiei odată cu pregătirile pentru iarnă ale gospodinelor.

Preţurile mai mici decât în celelate spaţii comerciale din oraş şi sacii pregătiţi de-a gata de comercianţi par să le surâdă pietrenilor care îşi pregătesc deja proviziile şi care mai cresc astfel şi vânzările din piaţa en-gros.

„Mai vine lumea, dar nu e ca-n alţi ani. Cumpără câte un sac de cartofi, vinete, ardei, fiecare ce vrea şi-i foloseşte. Oricum nu mai iau cu sacii, ci vin cu sacoşele ori iau câte un sac mai mic, dar e bine şi aşa decât deloc", a spus vânzătorul Ioan Gherasim.

Lipsa banilor îşi spune cuvântul, însă gospodinele spun că nu pot să intre în sezonul rece fără să aibă nişte provizii, iar piaţa en-gros pare cea mai bună soluţie în acest moment mai ales pentru cei care au autoturism personal.

„E cam peste mână aici, dar cum am maşină nu pierd prea mult timp şi nici nu cheltuiesc o avere pe transport. Preţurile sunt mai mici şi merită să vii până aici şi să cumperi. Totuşi, ar fi fost mai bine dacă era mai aproape de centrul oraşului", crede electricianul Toader Paşcu.

Chiar dacă trebuie să străbată întregul oraş pentru aprovizionare, pietrenii spun că merită efortul pentru că fac economie. „Dau bani pe taxi, dar scot mai mult de la cumpărături. Am găsit vinete cu doi lei mai ieftine decât în piaţă şi roşii la trei lei. Şi la cartofi e mai convenabil că sunt la jumătate de preţ. Nu mai cumpăr aşa de mult ca-n trecut, dar tot fac o zacuscă şi mai pun câte ceva pe iarnă", a spus gospodina Raluca Filip.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite