Piatra Neamţ: Părinţii le scot copiilor calculatorul din programul de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul vacanţei mari, pietrenii caută variante pentru a completa programul de timp liber al copiilor.

Pentru mulţi dintre părinţi calculatorul nu mai este o alternativă şi încearcă să le deschisă micuţilor gustul pentru sport în aer liber.

„Am adus-o pe fiica mea la cursurile de echitaţie pentru că e fascinată de cai. Am decis să urmeze o serie completă de lecții pentru a învăța acest sport începând cu elementele de bază", spune pietreanul Ciprian Codescu, părintele Andreei, o fetiţă de 10 ani care ia lecţii la baza hipică din Piatra Neamţ.

Andreea a ales să călărească pe calul „Armata", iar la primele lecţii a învățat să urce și să coboare din șea și să se plimbe la trap. „În total se fac 36 de cursuri de câte 30 de minute fiecare, iar în toamnă se susține o probă teoretică și una practică, în urma cărora se acordă un certificat de absolvire" spune Costache Lupu, președintele Clubului Sportiv Ecvestru.

O altă variantă la care apelează părinţii pentru a face mai activă vacanţa copiilor sunt cursurile de escaladă pe pereţi artificiali. În sala clubul Freestyler sunt condiţii pentru practicarea căţărărilor pe o structură de căţărare pe care se poate face escaladă fără a fi susţinut de corzi, dar cu saltea de protecţie la sol.

„Avem un panou cu o înălţime medie de 4,2 metri şi cu o suprafaţă desfăşurată de 70 de metri patraţi. Amenajarea, unică în judeţ, este destinată atât celor care practică acest sport, dar şi celor neiniţiaţi care beneficiază de instruire", spune Răzvan Vartic, secretarul general al clubului afiliat la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite